![]() |
Midye Dolma... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Midye Dolma...Malzemeler: 30 adet büyük boy midye 6 adet kuru soğan 1 su bardağı zeytinyağı 200 gr ![]() 2 su bardağı pirinç (Baldo veya Bersani) 4 bardak su (iki defa) 4 kahve fincanı kuş üzümü 2 çorba kaşığı toz şeker Tuz Karabiber Yenibahar Tarçın Hazırlanışı: Midyelerin kabuklarının üstlerini bıçakla kazıyarak iyice temizleyin ve karınlarını dipteki kası kırarak tamamen açın (dikkat ikiye bölmeyin) ![]() ![]() ![]() Soğanları ufak parçalar halinde doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servisini limonla beraber soğuk olarak yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|