Taze Fıstıklı Çıtır Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Fıstıklı Çıtır Tatlı![]() Malzemeler
Taze Antep fıstığını dış taze kabuklarından ve sert kabuklarından temizleyin Fıstıkları mutfak robotundan geçirerek çekilmiş hale getirin Tereyağınızı eritin![]() Hazır yufkanın, 2 adetini üst üste koyun Fırça yardımıyla erimiş tereyağla yağlayın Dörde bölün Fıstığınızdan 2 tatlı kaşı kadar kare parçanın ortasına koyun![]() Fotoğrafta görüldüğü gibi parça yufkanızı ,malzemenin üzerine üzerine kapatın(1) Kapattığınız yüzü hafif,yağlayarak,diğer yüzün üzerine kapatın(2) Dikdörtgen bir parça elde edeceksiniz,fırça ile tekrar dikdörtgenin üstünü yağlayın,iç olmayan 2 ucu üst üste araya yağ sürerek , kare şeklini elde edin(3-4) Diğer yandan ,şeker ve suyunuzu ocağa alın,şerbeti 10 dk kaynatın,limon suyunu ekleyin Yağlanmış fırın tepsinize katlanmış 2 uç alta gelecek şekilde dizin,kalan tereyağını tatlınızın üstüne pay edin,175-200 derecelik fırında 20 dk kadar kareleriniz kızarıncaya pişirin ![]() Sıcak tatlınıza,sıcak şerbeti kaşık yardımıyla pay edin Tatlınızın şerbetini çekmesini bekleyinAfiyet olsun |
|
|
|