![]() |
Pötibörlü Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pötibörlü Pasta![]() Malzemeler 18 adet Sade Pötibör Bisküvi 3 su bardağı süt 2 yumurta sarısı 1 çay bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 2 çorba kaşığı kakao 1 paket sade kremşanti 1 adet iri boy muz Bisküvileri ıslatmak için 1 fincan süt Tarif Pasta kremasını pişirmek üzere sütü bir tencereye koyup içine 2 yumurta sarısı, un, şeker, kakao ve nişastayı ekleyin ![]() Çırpma teliyle karıştırarak yumurta sarısını dağıtıp malzemeyi biraz karıştırdıktan sonra ocağı yakın ![]() Orta-kısık ayardaki ısıda devamlı karıştırarak krema kıvamını alana kadar pişirin ![]() Kremayı kenara alıp soğumaya bırakın ![]() Kremşantiyi üzerindeki tarife göre soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekletin ![]() Bisküvileri soğuk süte batırıp 3 sıra halinde bir alüminyum folyonun üzerine dizin ![]() Bir kat krema yayıp tekrar bisküvi dizin ![]() Bir kat daha krema yaydıktan sonra orta sıradaki bisküvilerin üzerine soyulmuş bütün muzu yerleştirin ![]() Sağdan ve soldan folyoyu elinizle dikkatlice ortaya doğru katlayarak bisküvileri muzun üzerinde birleştirin ![]() Pastayı buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra çıkarıp kremşanti ile süsleyin ![]() Dilerseniz pastanın tamamını kremşanti ile kaplayabilirsiniz ![]() Dilimleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|