Peynirli Patatesli Mücver |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Patatesli Mücver![]() Malzemeler: 700 gram patates 350 gram kabak 2 taze soğan 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri Karabiber 3 yumurta Kızartmalık yağ ve tuz Hardal Sosu İçin: 150 gram süt kreması 100 ml et suyu 3-4 çorba kaşığı hardal Tuz, Karabiber Bir miktar toz şeker 1-2 tatlı kaşığı nişasta Yapılışı: Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra tuzlu suda 15 dakika kaynatın ![]() Suyu süzüp patatesleri soğumaları için bir kenarda bekletin ![]() Kabağın kabuğunu soyup rendeleyin ![]() Taze soğanları yıkayıp, ince halkalar halinde doğrayın ![]() Patatesleri irice rendeleyin, kabak ve peynirle karıştırın ![]() Tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() Yumurtaları çırpıp ilave edin ![]() Bir tavada tereyağını eritin ve patatesli karışımdan yuvarlak şekiller oluşturun ![]() Her iki yüzünü 2′şer dakika yüksek ateşte kızartın ![]() Daha sonra orta ateşte 5-6 dakika kızartmaya devam edin ![]() Bu arada sos için süt kreması ve et suyunu karıştırıp içine hardal ilave edin ![]() Tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() Nişasta’yı biraz suyla karıştırın ve sosa ilave edip kaynatın ![]() Sosu patateslerle birlikte servis edin
|
|
|
|