![]() |
~Köfteli Yoğurt Çorbası~ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ~Köfteli Yoğurt Çorbası~![]() Malzemeler 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 8 su bardagi et suyu 500 gr ![]() Yarım paket Köfte harcı 1 buçuk çay bardağı su Yarım su bardağı pirinç Tuz-karabiber Terbiyesi: 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta sarısı Sosu: 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber Hazırlanışı Pirinci ayıklayıp yıkayınız ![]() Derin bir tencerede yağı kızdırıp, içine unu ekleyip, kavurunuz ![]() Unun kokusu çıkmaya başlayınca et suyunu, tuz- karabiberi ilave edip, kaynatın ![]() Et suyu kaynarken derin bir kasenin içerisine kıymayı, yıkanmış pirinçi, köfte harcını, suyu koyup yoğurunuz ![]() Harç kıvamına gelince , harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ![]() Kaynayan et suyunun içine köfteleri ilave edip, pişirmeye devam edin ![]() Köfteler pişerken küçük bir kasede yoğurdu ve yumurta sarısını çırpın ![]() Çorbayı ateşten indirmeden önce terbiyeyi karıştırarak ilave edip, bir taşım kaynatın ![]() ![]() En son olarak küçük bir tavada yağı kızdırıp, içine naneyi, kekiği, kırmızı pul biberi ilve edip, kavurun ![]() Çorbayı servis tabağına alıp, üzerine sosu gezdirip, sıcak olarak servis ediniz ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|