![]() |
Viyana Bifteği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Viyana Bifteği6 sığır bifteği (sokumdan kesilmiş ![]() 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 150 gr (3/4 su bardağı) et suyu 2 çorba kaşığı acı krema 1 tatlı kaşığı acı pul kırmızı biber 50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ 3 iri soğan (piyaz doğranmış) 1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış) Biftekleri tuz ve karabiberle ovup bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tavada tereyağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et suyu ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka büyük tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Üstüne kıyılmış taze soğanı serperek hemen servis ediniz ![]() Not: Kremamsı soslu ve gevrek kızartılmış soğanla birlikte servis edilen Viyana usulü bifteği ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|