Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Şiş Kebap |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Şiş KebapIzgaradan çıkardıktan sonra şişlere biraz daha sos sürerseniz daha leziz hale gelir MALZEMELER (4 KİŞİLİK) 1/2 kilo kemiksiz, derisi alınmış, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 2 adet orta büyüklükte kabak, kuşbaşı doğranmış 2 kap iri doğranmış ananas dilimi 2 adet orta boy kırmızı soğan, kuşbaşı doğranmış 2 adet kırmızı dolmalık biber, iri doğranmış 3 çorba kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu 1/2 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı acı sos 8 adet ahşap şiş, soğuksuda 20 dakika bekletilmiş Taze doğranmış kişniş Tuz ve karabiber Kendi ızgaranızda Çin usulü şiş nasıl yapılır? 1- Izgarayı önceden orta sıcaklıkta ısıtın Tavuk, kabak, ananas, soğan ve biberi şişlere dizin Üzerine karabiber ve tuz atın 2- Bir kasenin içinde ketçabı, akçaağaç şurubunu,soya sosunu, sirkeyi ve acı sosu karıştırın Karışımın yarısını kenara ayırın Diğer yarısını fırçayla şişlerin üzerine sürün 3- Şişleri tavuklar pişinceye kadar dört dakika süreyle ızgarada tutun Fırçayla şişlerin üzerine biraz daha sos sürün Doğranmış kişnişle süsleyin PORSİYON BAŞINA: 315 kalori, 39 gram protein, 5 gram yağ, 30 gram karbonhidrat, 4 gram lif, 415 mg sodyum |
|