![]() |
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Şiş Kebap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Şiş Kebap![]() Izgaradan çıkardıktan sonra şişlere biraz daha sos sürerseniz daha leziz hale gelir ![]() MALZEMELER (4 KİŞİLİK) 1/2 kilo kemiksiz, derisi alınmış, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 2 adet orta büyüklükte kabak, kuşbaşı doğranmış 2 kap iri doğranmış ananas dilimi 2 adet orta boy kırmızı soğan, kuşbaşı doğranmış 2 adet kırmızı dolmalık biber, iri doğranmış 3 çorba kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu 1/2 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı acı sos 8 adet ahşap şiş, soğuksuda 20 dakika bekletilmiş Taze doğranmış kişniş Tuz ve karabiber Kendi ızgaranızda Çin usulü şiş nasıl yapılır? 1- Izgarayı önceden orta sıcaklıkta ısıtın ![]() ![]() ![]() 2- Bir kasenin içinde ketçabı, akçaağaç şurubunu,soya sosunu, sirkeyi ve acı sosu karıştırın ![]() ![]() ![]() 3- Şişleri tavuklar pişinceye kadar dört dakika süreyle ızgarada tutun ![]() ![]() ![]() PORSİYON BAŞINA: 315 kalori, 39 gram protein, 5 gram yağ, 30 gram karbonhidrat, 4 gram lif, 415 mg sodyum |
![]() |
![]() |
|