![]() |
Tavuklu Patatesli Bezelye Yemegi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Patatesli Bezelye Yemegi![]() Malzemeler: Yarim kilo soyulmuş bezelye 2-3 sari patates 1 havuç 250 gram kıyma veya 1 adet tavuk göğüsü 1 büyük soğan 2 diş sarımsak 3 çorba kasığı sıvı yağ 2 çorba kasığı salça İstenilen miktarda tuz 1 tatlı kasığı kırmızı toz biber 2 -3 su bardağı sıcak su ( isteğinize göre ayarlayabilirsiniz ![]() Yapılışı: Soğanı ve sarımsağı soy ve ince ince kıy ![]() Sıvı yağı tencereye koyup soğanları kavurmaya başla ![]() Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekle ve güzelce kavur ![]() Tuzu da ekle ![]() Soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin ![]() (Eğer bu yemeği tavuklu yapıyorsanız tavuğu suda haşlayın ve irice doğrayın ![]() 2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrada kısık ateşte 20-25 dakika pişir ![]() (Patatesin cinsine göre suyunu daha fazla yada az çekebilir, bu yüzden siz suyunu yinede bir kontrol edin ![]() Eğer az ise kaynamis biraz sıcak su üzerine ilave edebilirsiniz ![]() Pişirirken bir kere yemeği karıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|