![]() |
Balıklı Sufle Fransız . |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balıklı Sufle Fransız .Balıklı Sufle Fransız ![]() 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 350 gr beyaz etli balık (ayıklanmış) 65 gr (1/4 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı hindistancevizi 4 yumurtanın sarısı 5 yumurtanın akı Sosu: 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı un 3/4 su bardağı tavuk suyu 3 çorba kaşığı krema 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 125 gr beyaz etli balık (haşlanmış ve ayıklanmış) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip ısıtınız ![]() ![]() 350 gr haşlanıp ayıklanmış beyaz etli balığı ve kremayı elektrikli harmanlayıcıda püre gibi olana kadar hızla karıştırınız ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencerede kalan 2 çorba kaşığı tereyağı orta sıcaklıkta eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir kasede yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline gelinceye kadar büyük madeni bir kaşıkla tenceredeki karışıma iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Sosunu hazırlamak için küçük bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sufleyi fırından alıp sosu bir sosluğa boşaltarak ikisini birlikte servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|