Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jambonlu, patates

Jambonlu Patates

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jambonlu Patates



Jambonlu Patates

Malzemeler

4 iri patates

Tuz Karabiber

150 gr Füme edilmiş çiğ jambon (Tavla zarı iriliğinde doğranmış)

2 ÇK zeytinyağı

1 Orta boy Kuru Soğan

1 diş sarmısak

2 olgun domates

½ demet Maydanoz

1 limon kabuğu rende

Yapılışı

Haşlama suyuna tuz ve bir parça limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız Zeytinyağına kızınca rende soğan ve jambonlar katılır ve çok az kavurduktan sonra ince doğranmış sarmısak kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak kesilmiş domates ilave ediniz

10 dakika kadar kavurmaya devam ediniz ve bu karışımın üzerine dilimler halinde doğranmış haşlanmış patatesleri diziniz tuz ve karabiber ilavesinden sonra kısık ateşte kapağı kapalı 10 dakika daha pişiriniz

Tencere ateşten alınmadan önce maydanozu varsa fesleğeni ilave ediniz Bir karıştırılıp servis tabağına alınır Sıcak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.