![]() |
Yemeklerinizi Baharatlandırın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemeklerinizi Baharatlandırın![]() Acı biberden zencefile bütün bitki ve baharatların yemeği lezzetlendirmelerinin yanı sıra birçok faydası bulunmaktadır ![]() ![]() Baharatların ve bitkilerin antioksidan değerleri bazı sebze ve meyvelerden daha da fazla olabilmektedir ![]() ![]() Kurutulmuş bitkileri ve baharatları hasat tarihinden itibaren en geç 1 yıl içinde tüketmek gerekir aksi takdirde hem biyoyararlılığı azalmakta hem de toksik madde oluşumu tetiklenmekte ![]() Saklama koşulları elbette önemli, güneş görmemeli, nemli ortamdan uzak tutmalı ve ağzı kapalı kaplarda muhafaza edilmelidir ![]() Zencefil Kansere karşı koruyucudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarçın Günde tüketilen yarım çay kaşığı kadar tarçın kan şekerini dengeleyerek şeker hastalığına karşı korur, hastalıkta diğer belirtileri azaltır ![]() ![]() ![]() Acı biber Acı biber içerisinde bulunan kapsaisin adlı madde metabolizmayı %23 hızlandırmaktadır ![]() ![]() Köri ve hardal Hardal ve köri yağın depolanmasını azaltıp, kan şekerini dengelemektedir ![]() ![]() Sarımsak Yüzyıllardır şifa amaçlı kullanılan sarımsak içeriğindeki allisin adlı maddeden dolayı kalp sağlığını korur, kötü kolesterol seviyesini ve kalp basıncını düşürür ayrıca vücutta vazodilatör olarak etki gösterir yani damarları genişletip vücut ısısını artırmaktadır ![]() Biberiye Etkili bir antioksidan olan biberiye beyin sağlığını korumaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Fesleğen Flavonoidlerden zengin olan fesleğen hücre yapısını koruyucu özelliğe sahiptir ![]() ![]() ![]() Diyetisyen Özlem Sert Aydın |
![]() |
![]() |
|