![]() |
Baklava Yerine Sütlaç, Kavurma Yerine Haşlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklava Yerine Sütlaç, Kavurma Yerine Haşlama![]() Bu yıl oldukça sıcak günlere denk gelen Ramazan ayında oruç tutanların çok daha dikkatli olması gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() -Ramazan ayı süresince yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterin ![]() -Öğün sayısını artırın ![]() ![]() -Yemekleri hızlı yemeyin, yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek yiyin ![]() -Orucunuzu su, hurma, zeytin ve çorba ile açın, mümkünse 20-30 dakika ara verin, daha sonra ana yemeğe geçin ya da normal akşam yemeğinizi yiyin ![]() -İftarda ana yemek olarak ızgarada, fırında ya da tencerede yapılmış az yağlı et yemeklerini, etli sebze ya da kuru baklagil yemeklerini tercih edin ![]() Ağır tatlılardan uzak durun -Tok tutan ve kan şekerini ani yükseltmeyen besinlere sık yer verin ![]() ![]() -Şeker ve şekerli besinleri çok sık tüketmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() -Yiyeceklerin daha hafif ve sağlıklı olabilmesi için kızartma ve kavurma yerine; haşlama, ızgara, buğulama veya fırında pişirme yöntemlerini seçin ![]() İftardan sonra hareket edin -Günlük 2-3 litrelik sıvı gereksinimini karşılamaya özen gösterin ![]() ![]() -Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, omlet, çorba, tam buğday veya çavdar ekmeği, az yağlı börek, meyve, fındık, ceviz, komposto gibi besinleri tercih edin ve bol sıvı tüketin ![]() -İftardan hemen sonra televizyon veya bilgisayar karşısına geçmeyin, koltukta dinlenmek yerine biraz hareket etmeyi deneyin, kısa mesafeli yürüyüşlerin yenilen besinlerin sindirimine ve kilo kontrolüne yardımcı olduğunu unutmayın ![]() Tuzluğu masadan uzak tutun -Tuz içeriği yüksek besinler, susuzluğa neden olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Günlük enerji alımınızın dengeli olmasına özen gösterin ![]() ![]() ![]() -Sofranızda ev yapımı besinleri tercih edin, hazır olanlarından (Çorbalar, meyve suları, köfteler, et-tavuk suyu tabletleri vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|