![]() |
İzgara İçin Terbiyeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgara İçin Terbiyeler![]() Izgara yapacağınız etleri yumuşatmak için, en önemli nokta, onu yumuşatacak olan temel maddeleri bilmektir ![]() Bu temel maddeleri öğrendikten sonra, içlerine kendi damak tadınıza uygun çeşitli baharatlar ekleyerek değişik soslar hazırlayabilirsiniz ![]() Örneğin tavuk ve kırmızı eti 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet iri soğanın rendesi, karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı yoğurt karışımı ve arzu ettiğiniz baharatlarala terbiye edebilirsiniz ![]() Balıklar içinse limon suyu, zeytinyağı, dilim dilim kesilmiş soğan, karabiber, tuz ve maydanoz karışımını kullanabilirsiniz ![]() Hazırlayacağınız soslarda et ve balıkların en az 3-4 saat hatta bir gece kalması lezzetini artıracaktır ![]() Aşağıda verdiğimiz terbiyeleri tavuk ve et için uygulayabilirsiniz ![]() ![]() Soyalı Terbiye: Malzemeler 1 fincan soya sosu 1 fincan zeytinyağ 1 yemek kaşığı bal 1/2 fıncan elma sirkesi 1 yemek kaşığı kara biber 1 yemek kaşığı öğütülmüş beyaz biber (tane olarak satılıyor öğüterek kullanıyorsunuz, elinizde yoksa karabiberi 2 kaşığada çıkarabilirsiniz) 1 yemek kaşığı kekik 2-3 diş sarımsak ezilmiş Hazırlanışı: Tüm malzemeleyi karıştırın ![]() ![]() ![]() Biberli Zeytinyağlı Terbiye Malzemeler 1 fincan zeytinyağ 2 çarliston biber 1 yemek kaşığı kekik 1 yemek kaşığı pul biber 1 tatli kaşığı biberiye Hazırlanışı: Çarliston biberleri doğrayın ![]() ![]() ![]() Zeytinyağı bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biberli yağı ve tüm kalan malzemeleri karıştırıp tavukları bu terbiyeye yatırın ![]() |
![]() |
![]() |
|