Domates Salçası Nasıl Yapılır? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Salçası Nasıl Yapılır?Yaz mevsiminde dalından kopartılmış sivri, yuvarlak, kiraz domateslerle hazırlayacağınız taze salça mis kokusuyla et yemeğine, sebze yemeğine ve makarna sosuna farklı bir lezzet katacaktır ![]() 100 gram ile 200 gram arasında soğan, kereviz, havuç, sarımsak, fesleğen ve 1 kg domates ile lezzetlidomates salçası hazırlayabilirsiniz ![]() Domatesleri ve sebzeleri yıkayıp kurulayın Soğanı ve sarımsağı çok ince şekilde doğrayın![]() Bir dal fesleğen, ayıklanmış 1 adet havuç ve kereviz saplarını mutfak iği ile sarın Sebzeleri birlikte bağlayarak domatesin aromasının yok olmamasını sağlayın![]() Domateslerin kırmızı iç renbi ve çekirdek rengini göz önünde tutarak 2′ye ya da 4′e bölün Domates zedelenmiş ise çürümeye başlamış demektir![]() Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı 5 çorba kaşığı zeytinyağı ile rengi değişmeden birkaç dakika soteleyin Aromalı bitkileri ekleyip 2′ye ya da 4′e kesitiğiniz domatesleri ekleyin![]() Domatesleri ekledikten sonra orta ısıda 40-45 dakika pişirin ve bir tutam tuz serpin Aromalı bitkileri ve yerleştirdiğiniz sebze demetini içinden alıp sebze eziciden geçirin Fesleğen yaprakları ile tatlandırın![]() |
|
|
|