![]() |
Bitlis Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitlis Yemekleri![]() Bitlis, yemek kültürünün çok zengin olduğu bir ilimizdir ![]() ![]() ![]() Bitlis; Türkiye’de sıcak etin yenildiği tek vilayettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bitlis’e özgü diğer bazı yemek çeşitleri şunlardır: Ciğer Taplaması, Tutmanc Aşı, Şekalok, Gılorik, Has Dolması, Mişevşi, Ayran Aşı, Turşu Aşı, Çireş Çorbası, Kengerli Pilav, Turşulu Dolma, Fındık Dolması, Gari Aşı, Halise, Soğan Köftesi, Çorti taplemesi, Gebol, Keledoş, Pıçoç, Halim Aşı, Yalancı Dolma, Şile, Parpar, Şalgam Yemeği, Soğan Yemeği, Umanç Aşı, Köki, Jağlı Yumurta, Cümür, Yarma Aşı, Kurut Aşı, Bezirgan Çorbası, Kaklı Pilav, Pazik Boranisi, Cevizli fetir, Şor Balıklı Pilav, Baklalı Pilav Yemekler genellikle yerde ve toplu olarak yenir ![]() ![]() ![]() ![]() Misafir geldiğinde büyükler (erkek) bir tarafta, çocuk ve kadınlar bir tarafta yerler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sofra Adabı: Yörede yemekler yere bez(sofra)sererek veya tahta sini üzerine yemekler konulmak suretiyle,sofranın çevresine bağdaş kurulur veya sol ayak bükülerek alta alınır sağ ayağın dizi karına doğru çekilerek oturulur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|