![]() |
Türk Mutfağının Mayhoş Baharatı: Sumak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Mutfağının Mayhoş Baharatı: SumakÖzellikle Antep mutfağının sevilen baharatlarından olan sumak, başta salatalar olmak üzere Türk mutfağının birçok yemeğine tat katar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sumak mutfaklarımızda çeşitli yemek, çorba, salata, kebap ve dolma içlerinde baharat olarak kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sumak hangi yemeklerde kullanılır? Ispanak çorbası, pirtike çorbası, pırasa çorbası, maş fasulyesi çorbası, ekşili köfte çorbası, pirinç çorbası, yüksük çorbası, ekşili Maraş çorbası, ekşili patlıcan çorbası, börek çorbası, prenses çorbası, soğan salatası, antep salatası, akdeniz salatası, ekşili semizotu salatası, bulgurlu yeşil mercimek salatası, humus salatası, nohut piyazı, meftune, pırasa yemeği, kapuska, Maraş ekşiliya sulusu, kuru biber dolması, kuru patlıcan dolması, lahana dolması, çoban böreği ve ekşilik gerektiren bütün yemeklerde sumak kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|