11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karayip Mutfağı

Küba, Dominik, Jamaika, Haiti adalarının bulunduğu bölge Karayip denizi olarak adlandırılıyor Karayip mutfağının ana ürünlerini deniz mahsulleri oluşturuyor Balığın yanı sıra istiridye, yengeç ve yayınbalığı favorilerden Istakoz ve karides ise hemen hemen tüm menülerin gözdesi Coconut Shrimps (hindistan cevizine batırılıp yağda kızartılmış karides) denen nefis bir yemekleri var Her restoranda yemekten önce salsa, cips&guacamole servisi yapılıyor
Mutfağın başlıca malzemesi ise pirinç Jamaika usulü pişirilen yemeklerde özellikle acı İskoç biberi tercih ediliyor ve çeşitli baharatların karışımı olan ‘jerk’ kullanılıyor Jerk acı İskoç biberi, yenibahar, sarımsak, karanfil, tarçın ve Hindistan cevizinden oluşuyor ve yemeklere özel bir lezzet katıyor Jamaican Jerk Chicken (Jamaika’nın meşhur baharatlı tavuğu) bu baharatla yapılanların en lezzetlilerinden
Genelde kızartmalar yerine buharda pişirilmiş yemekler tercih ediliyor Mesela buharda pişirilmiş et ve peynirden mütevellit ‘empanada’ denen güzel bir yemekleri var Muz, mango, ananas, papaya ve hindistan cevizi gibi meyvelerin ada mutfağındaki yeri önemli Bu meyvelerle hazırlanan lezzetli tatlılar ve yemekler günlük beslenmenin büyük bir bölümünü kaplıyor
|
|
|