En Sağlıklı 10 Kış Besini |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
En Sağlıklı 10 Kış BesiniAmerikan Sağlık Örgütü, kışın tüketilmesi gereken 10 besini açıkladı İşte 10 besin:Kabak En verimli etkiyi ekim-kasım aralığında gösteriyor Kabağın en önemli özelliği, her türlü pişirme usulüyle tüketilebilmesi ve etkisini koruması Beta-karoten ve antioksidan kaynağı olan kabağın, kalp hastalıkları ve yaygın kanser türleriyle savaşabildiği biliniyor![]() Brüksel lahanası Lif, K vitamini ve magzenyum deposu Eylül-şubat ayları arasında taze bulunabiliyor Günde 4 ile 6 adet tüketmek C vitamini ihtiyacını karşılıyor![]() Greyfurt Likopen ve C vitamini kaynağı olan greyfurtlar, özellikle prostat başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruyor ![]() Lahana Yılın her dönemi bulunan ve A, B6, C ve K vitaminleri yönünden zengin lahanaların, özellikle kışın kırmızı çeşitlerini tüketerek de, kalp ve damar hastalıklarına karşı korunmanın mümkün olduğunun altı çiziliyor ![]() Kestane B vitamini, potasyum, bakır ve magnezyum deposu olarak gribe karşı etkili bir silah görevini üstleniyor ![]() Brokoli Yılın her mevsimi bulunması mümkün olan brokoli, A, C, K vitaminleri ve kalsiyum, demir ve magnezyum içeren mineralleri sayesinde, mükemmel bir antioksidan kaynağı ve göz dostu ![]() Tatlı patates Doğada en taze haliyle kasım-aralık veya nisan-mayıs aylarında bulmak mümkün Düşük kalorisine rağmen besin değeri hayli yüksek olan patatesler müthiş bir lif deposu![]() Pırasa Vitamin ve mineral yönünden en zengin sebze Kan değerleri düşük kimselere önerilen pırasanın kolon ve prostat kanserine karşı kanıtlanmış etkisi de biliniyor![]() Turp Sadece kabuğu bile günlük A ve K vitaminleri ihtiyacını yüzde 100 karşılayan turp, C vitamini, potasyum ve kalsiyum zenginliğiyle en güçlü antioksidanlardan ![]() Sarmısak Sadece kışın tüketilmese de, kışın yakalanma riski artan enfeksiyon hastalıklarına karşı sarmısak tüm menülerle tüketilmesi önerilen bir mucize besin olarak öneriliyor |
|
|
|