![]() |
En Sağlıklı 10 Kış Besini |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Sağlıklı 10 Kış BesiniAmerikan Sağlık Örgütü, kışın tüketilmesi gereken 10 besini açıkladı ![]() Kabak En verimli etkiyi ekim-kasım aralığında gösteriyor ![]() ![]() ![]() Brüksel lahanası Lif, K vitamini ve magzenyum deposu ![]() ![]() ![]() Greyfurt Likopen ve C vitamini kaynağı olan greyfurtlar, özellikle prostat başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruyor ![]() Lahana Yılın her dönemi bulunan ve A, B6, C ve K vitaminleri yönünden zengin lahanaların, özellikle kışın kırmızı çeşitlerini tüketerek de, kalp ve damar hastalıklarına karşı korunmanın mümkün olduğunun altı çiziliyor ![]() Kestane B vitamini, potasyum, bakır ve magnezyum deposu olarak gribe karşı etkili bir silah görevini üstleniyor ![]() Brokoli Yılın her mevsimi bulunması mümkün olan brokoli, A, C, K vitaminleri ve kalsiyum, demir ve magnezyum içeren mineralleri sayesinde, mükemmel bir antioksidan kaynağı ve göz dostu ![]() Tatlı patates Doğada en taze haliyle kasım-aralık veya nisan-mayıs aylarında bulmak mümkün ![]() ![]() Pırasa Vitamin ve mineral yönünden en zengin sebze ![]() ![]() Turp Sadece kabuğu bile günlük A ve K vitaminleri ihtiyacını yüzde 100 karşılayan turp, C vitamini, potasyum ve kalsiyum zenginliğiyle en güçlü antioksidanlardan ![]() Sarmısak Sadece kışın tüketilmese de, kışın yakalanma riski artan enfeksiyon hastalıklarına karşı sarmısak tüm menülerle tüketilmesi önerilen bir mucize besin olarak öneriliyor |
![]() |
![]() |
|