![]() |
Android Kullanıcıları Büyük Tehlikede |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Android Kullanıcıları Büyük TehlikedeGüvenlik uzmanları, Google Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonların devre dışı kalabileceği veya taşıdıkları tüm verilerin silinebileceği uyarısında bulundu ![]() ![]() ![]() Android kullanan milyonlarca cep telefonu büyük bir güvenlik tehdidi altında olabilir ![]() ![]() Söz konusu risk, kullanıcıların bir web sitesine bağlanırken veya mobil uygulama başlatırken bu site veya uygulamalara eklenmiş kötü amaçlı bir yazılımı harekete geçirmeleri ![]() ![]() ![]() KAMUOYU UYARILMADI Borgaonkar, Google’la Haziran ayında temasa geçerek söz konusu güvenlik açığı hakkında uyarı yaptığını, ancak tehdidin kamuoyuna açıklanmadığı için milyonlarca kullanıcının risk altında bulunduğunu söyledi ![]() ![]() Güvenlik uzmanı, Android’in Gingerbread (2 ![]() ![]() ![]() ![]() 2008 yılında piyasaya sürülen Adroid işletim sistemi, bugün akıllı telefon piyasasında en çok kullanılan işletim sistemi konumunda ![]() ![]() ![]() SAMSUNG’DAN AÇIKLAMA Android tabanlı telefonların en çok modelini üreten Güney Koreli elektronik devi Samsung, söz konusu güvenlik açığını tespit etmek ve çözümlemek için soruşturma başlatıldığını belirtti ![]() ![]() Almanya’nın Berlin Teknik Üniversitesi’nde araştırmacı olan Borgaonkar, güvenlik açığına neden olan böceğin, akıllı telefonların web tarayıcılarından doğrudan telefon arama özelliğinden faydalandığını söyledi ![]() Borgaonkar, hacker’ların internette oluşturdukları siteler ve uygulamalarla, bu numaralarla telefonları kötü amaçlı yazılımlara maruz bıraktıklarını belirtti ![]() ![]() ![]() Borgaonkar, hacker’ların para elde etmelerini sağlamadığı sürece bu tür eylemleri gerçekleştirmesinin bir mantığı olmayacağını ifade etse de, F-Secure güvenlik yazılımları şirketinden Mikko Hypponen, kullanılan tekniğin akıllı telefon kullanıcılarının başığını ağrıtacak hatalara neden olabileceğini söyledi ![]() ntvmsnbc |
![]() |
![]() |
|