![]() |
Eş Sesli Kelimeler - Eş Sesli Kelimeler Listesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eş Sesli Kelimeler - Eş Sesli Kelimeler ListesiEş Sesli Kelimeler - Eş Sesli Kelimeler Listesi - Hangi Kelimeler eş sesli? Sesteş Kelimeler Eş Sesli sözcüklerin Listesi Eş Sesli kelimelere örnekler eş sesli cümleler ekmek gül yaz yüz bin çay kaz boğaz kır ben yaş kara boz saz yar el yazma don ay asma at ocak dil kara Eş Sesli kelimelere örnekler Çekmek Pantolan yıkanıca çekmiş ![]() Oraya park etme, polis çeker ![]() Seni kimse çekemiyor ![]() Masayı biraz çeksene ![]() Otobüsle gitme, çok çeker ![]() Biraz para çekelim de öyle gidelim ![]() Gelmek fiilini çekiniz ![]() Bu kız da anasına çekmiş ![]() Burada beklemeyin, çekin arabanızı! (gitmek) Hangi foto çekmiş? Peki iyi çıkmamış ![]() Bir bilet de biz çekelim mi? (şans deneme) Toprak suyunu iyice çekti, artık ekebiliriz ![]() Çek bunları artık gözümün önünden! (uzaklaştırmak) Bu direği çekerseniz bina yıkılır ![]() Kaldırmak Masayı bir kaldıralım ![]() Kızım ortayı bir kaldırsan ![]() Polis oradaki arabaları kaldırmış ![]() Bu sene iyi ürün kaldırdık (elde etmek) MEB 6 ![]() ![]() Ben o sözleri kaldıramam ![]() Öğretmen derste beni hiç kaldırmadı ![]() Süreniz bitti, şimdi cevapları kaldırın ![]() Sonradan yapıştırılan etiketi kaldır, önceki fiyatı ne imiş? (çıkarmak) İstanbul’a dakika başı araba kaldırıyorlar ![]() Sen yine ağlamışsın, başını bir kaldır bakalım ![]() Belediye buradaki tezgâhların hepsini kaldırdı, iyi de oldu ![]() Tutmak Fidanlardan sadece 5’i tutmuş ![]() Kafadan attıklarımdan tutan olmamış ![]() Şu kitabı bir tutsana ![]() Pastanın iyi tutacağını biliyordum ![]() Tut ki sen öğretmensin ![]() Bizim takımı tutsaydın maçı alırdık ![]() Tuttuğun sayıları bir de topla (zihinde tasarlamak) Bu arabayı ne tutuyorsun, sat gitsin ![]() Sınavı kazanırsan seni kim tutar? (önü açık olmak) Bu evi tutamayız, salonu dar ![]() Otobüs beni tutar, taksiyle gidelim ![]() Suçluyu üç gün tutup sonra bırakmışlar ![]() Aldıklarının hepsi ne tuttu? (toplam) O parayı iyi tutar ![]() Tutacak yeri mi kaldı?(sığınmak) Burayı pazarcılar mı tutmuş ![]() Aynayı bana tutma! (yöneltmek) |
![]() |
![]() |
|