Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölgesinin, konumu, marmara, sınırları

Marmara Bölgesinin Konumu Ve Sınırları

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Marmara Bölgesinin Konumu Ve Sınırları

marmara bölgesi konumu ve sınırları - marmara bölgesi konum olarak neden önemlidir - marmara bölgesi coğrafi konumu - marmara bölgesi coğrafi konum ve sınırlar - marmara bölgesinin konumu

Türkiye’nin kuzeybatısını oluşturur ismini Marmara Denizi’nden almıştır Avrupa kıtasındaki topraklarımızın tamamı bölge sınırları içindedir Bölge doğuda Adapazarı ovası ile Bilecik’in doğusuna kadar uzanır Bölgenin güney sınırı Kazdağı’ndan başlayarak Balıkesir ovasını içine alır ve Uludağ’ın güneyinden geçer Çanakkale açıklarındaki Gökçeada ve Bozcaada bölgede bulunur Bölge ülkemiz yüzölçümünün %8,5′ine sahiptir Yüzölçümün büyüklüğü bakımından bölgeler arasında altıncı sıradadır

Bölgenin bölümleri Çatalca – Kocaeli, Ergene, Yıldız Dağları ve Güney Marmara’dır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com