![]() |
Elektrik Çarpan Kişiye Nasıl Yardım Edilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektrik Çarpan Kişiye Nasıl Yardım Edilir?elektrik çarpan kişiye nasıl müdahale edilir - elektrik çarpan kişiye ne yapılır - elektrik çarpan bir kişiye nasıl yardım edilir - elektrik çarpan bir kişiye nasıl müdahale edilir Elektrik Çarpan Kişiye Nasıl Yardım Edilir? * Kazazedenin maruz kaldığı hatalı akım devresi derhal kesilir; bunu için mesela anahtar açılır, fiş prizden çekilir, sigorta çıkarılır ![]() ![]() ![]() * Yardımcıların da hayatı tehlikeye düşmeyecek şekilde kazazede tehlike altından uzaklaştırılır ![]() * Suni teneffüs yaptırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Bu arada kazazedeyi bir hastaneye nakletmek için ambulans çağırılır; Hastanın nakli esnasında da suni teneffüse devam olunur, eğer varsa oksijen verilir ![]() * Kalp normal çalışmaya başlayıp kazazede kendiliğinden normal nefes alıp verirse, suni teneffüs başarı ile sonuçlanmış sayılır ![]() * Yangın başlangıcı varsa kazazede yere yatırılır ve ilkin yangın söndürülür ![]() * Yanık yaraları mikropsuz, temiz bezle örtülür ![]() ![]() * Kazazede derhal hastaneye kaldırılır ![]() |
![]() |
![]() |
|