Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kastriotlar

Kastriotlar

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kastriotlar

Kastriotlar Orta Çağ ve erken Yeni Çağ'da yaşamış ve hüküm sürmüş olan önemli bir Arnavut soylu ailesiydi

Kastriot ailesi köken olarak Arnavutluk'un kuzeyindeki Mati bölgesinden gemekteydi O zaman Kuzey'deki Arnavutların çoğunluğu gibi Kastriotlar da Roma-Katolik dinine mensuptu ve Papalık, Venedik Cumhuriyeti ve Napoli Krallığı ile yakin ilişkiler içindeydiler Kastriot ailesinin dikkati çeken ilk üyesi 1389'da Kosova Meydan Savaşı'nda Osmanlı-Türk ordularına karşı Hıristiyan Balkan orduları tarafında savaşsan Pal Kastrioti oldu Pal Kastrioti bu savasşta öldü Oğlu IGjon Kastrioti Kruja Kalesi ve ve çevresinin hakimi olana kadar savasşıi sürdürdü Onun oğlu Gjergj Kastrioti Skanderbeg ailenin Osmanlılara karşı savaşta en başarılı üyesiydi ve Arnavutların milli kahramanı ilan edildi Günümüzde Skanderbeg Kastrioti'nin Tiran, Prishtina, Üsküp ve Roma'da şövalye heykelleri bulunur

Kaynak: Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com