^^ Asker Ocağı ^^ |
11-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
^^ Asker Ocağı ^^Asker Ocağı Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ BIZIM ASKER Davul zurna yolcu ederiz seni En büyük asker bizim asker Emri vazife eyler isen eğer Melekler seni korur asker Arınırsın ocakta,sivil esvaptan Kolaylık dileriz sana Allahtan Korkma sakın gölgeden,karanlıktan Nöbetin kolay olsun asker Çok ararsın annenin aşını Olmaz bu kadar diye sallama başını Taşına dikkat et, kırma sakın dişini Salla kaşığı mercimeğe afiyet olsun asker Eksik etme bizden nameni Boşa gitmesin,vatanını emeği Unutma sakın,dostlarım demeyi Sigaranı arkadaşın ile böl'de iç asker Duygu selidir biliriz askerlik Arkadaş muhabbeti ile olur dirlik Hangi kıtadasın,birliğin hangi birlik Şiirine,türküne dökte yaz,gönder asker HANI ASKER ÖLMEZ DIYORLARDI Hani asker ağlamaz diyorlardı, İşte ağlıyor, Hani asker sevmez diyorlardı yarim aklımdan çıkmıyor, Hani asker ölmez diyorlardı baksa azrailin elinde ismim yazıyor Hani sevenler aylrılmaz diyorlardı, Baksana bir mektup bile gelmiyor, Hani asker unutulmaz diyorlardı, soranım bile olmuyor, Hani asker ölmez diyorlardı,baksana azrailin elinde ismim yazıyor Hani asker özlemez diyorlardı, Baksana gözlerim seni arıyor, ASKER OCAGI Kim bilir kaçıncı nöbetinde saklanır gözyaslarin Kaç defa parola sordun, can ciger arkadaşına Yat, kalk, sürün muhabbettini kaç kez kapattın Birde hasret kokan resimlerin üstünü Kim bilirkaç defa saydın yerdeki taşları Gece yarısı ışıklar söndügünde yarım kaldı, Baştan saydın her seferinde Tipkı kogus kontrolü yaptıgın gibi Sevmedin belki kaşıgını, çatalını, Her yemek vakti ana yemegi tüttü burnuna Huyunu suyunu sevmedin bu toprakların Unutma sen askersin, orası asker ocagı |
^^ Asker Ocağı ^^ |
11-25-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
^^ Asker Ocağı ^^Sen ki a'sâra gömülsen taşacaksın Heyhât! Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihat Ey şehid oğlu, isteme benden makber, Sana âğûşunu açmış duruyor PEYGAMBER Asker Anasıyım Dün gece uğurladım seni, Vatana asker ettim Cama dayalı başın, Ağlayamadan bakışın, Yüreğimi dağlayışın, Gözlerimden gitmiyor Ben asker anasıyım, Ağlama demeyin bana Asker eyledim vatana, Sütüm helal olsun sana, Ben asker anasıyım Bir emanetin var bende, gözün arkada kalmadan git sen de, eşin benim desteğim bu zor günde, Ben asker anasıyım! Sana hasretim her zaman, Cağlayacak sular gibi, Vatan borcun namus borcun Deyip yolunu gözleyeceğim, Ağlama demeyin bana, Bitecek bu günler ve hasret, Kavuşacağım sana, Ben asker anasıyım ASKER Gecelerine sis düşmüş asker! Gündüzleri kan kokan asker! Uykusuz kirpiklerin donmuş, Siperine ateş düşmüş asker! Sevdiğin seni ister, Düşmanın seni ister Geceler pusu kurmuş, Yalnızlığın yarenlik ister |
^^ Asker Ocağı ^^ |
11-25-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
^^ Asker Ocağı ^^Elinde mavzer olan mavi gözlü er, Son defa aynaya bakayım öyle öleyim der, Çamurlu ceketinin düğmelerini çözer, Çıkarır kanlı, kırık aynasını Kendi kendine Azaltırdım ben kalabalıkları Kabalıklarımla der, Ne gerek vardı harbe Neme gerek mavzer, Tam damlayacakken Ağzının kenarından kan damlası, Uyandırır onu uykusundan ablası Arar yatağının yanında duran Gri saplı sopasını Madalyalarla doludur ama göremez Mavi boyalı odasını |
^^ Asker Ocağı ^^ |
11-25-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
^^ Asker Ocağı ^^AY AKŞAMDAN IŞIKTIR YAYLALAR YAYLALAR YÜKÜM ŞİMŞİR KAŞIKTIR DİLO DİLO YAYLALAR KOMŞU KIZINI ZAPTEYLE YAYLALAR YAYLALAR BİZİM OĞLAN AŞIKTIR DİLO DİLO YAYLALAR AY AKŞAMDAN AŞ DA GEL YAYLALAR YAYLALAR CILBA YOLA DÜŞ DE GEL DİLO DİLO YAYLALAR EĞER ANAN KOYMAZSA YAYLALAR YAYLALAR VİCDANAN DANIŞ DA GEL DİLO DİLO YAYLALAR AYIN ÖNÜNDE YILDIZ YAYLALAR YAYLALAR NERDEN GELİRSİN BALDIZ DİLO DİLO YAYLALAR SEN GİT DE ABLAN GELSİN YAYLALAR YAYLALAR DURAMIRAM YALINIZ DİLO DİLO YAYLALAR alıntı |
|