![]() |
Aşk-İ İstanbul ... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk-İ İstanbul ...![]() Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar ağaçlarda; Uzaklarda ![]() Sucuların hiç durmayan çıngırakları; İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı ![]() İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı; Kuşlar geçiyor derken Yükseklerden ![]() ![]() Ağlar çekiliyor dalyanlarda; Bir kadının suya değiyor ayakları; İstanbul’u dinliyorum ![]() ![]() İstanbul’u dinliyorum ![]() Serin serin Kapalıçarşı ![]() Cıvıl cıvıl Mahmutpaşa Güvercin dolu avlular ![]() Çekiç sesleri geliyor doklardan Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları; İstanbul’u dinliyorum ![]() ![]() İstanbul’u dinliyorum ![]() Başında eski alemlerin sarhoşluğu ![]() Loş kayıkhaneleriyle bir yalı Dinmiş lodosların uğultusu içinde ![]() İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı ![]() İstanbul’u dinliyorum ![]() Bir yosma geçiyor kaldırımdan ![]() Küfürler ![]() ![]() ![]() ![]() Bir şey düşüyor elinden yere; Bir gül olmalı ![]() İstanbul’u dinliyorum ![]() ![]() İstanbul’u dinliyorum ![]() Bir kuş çırpınıyor eteklerinde ![]() Alnın sıcak mı ![]() Dudakların ıslak mı değil mi ![]() Beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkasından Kalbinin vuruşundan anlıyorum; İstanbul’u dinliyorum ![]() Orhan Veli Kanık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|