![]() |
Alp Arslan'ın Malazgirt'teki Nutku |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alp Arslan'ın Malazgirt'teki NutkuCuma namazından sonra Sultan Alparslan, ordusuna şöyle hitap etti: -Kumandanlarım, askerlerim! Biz ne kadar az olursak olalım, onlar ne kadar çok olursa olsunlar, daha fazla bekleyemeyiz ![]() ![]() ![]() Büyük bir inançla söylenen bu heyecanlı sözlere askerler hep bir ağızdan: -Ey Yüce Sultan! Her zaman senin emrinde ve seninle olacağız, nereye gidersen oraya gideceğiz, diye haykırdılar ![]() Sultanın üzerinde beyaz bir elbise vardı ![]() -İşte şehitlik kefenim, savaş meydanında ölürsem beni bu elbise ile gömersiniz ![]() Bundan sonra Türk ordusu hücuma geçti ![]() ![]() ![]() ![]() Bu savaşta Bizans imparatoru Romen Diojen de esir alınmıştı ![]() ![]() ![]() Sultan Alparslan, imparator Diojene: -Zaferi sen kazansaydın bana ne yapardın?, diye sordu ![]() Diojen: -Bir fırın hazırlatıp sana çok kötü davranacaktım, diye cevap verdi ![]() Esir imparator, bu sözleri ile eline fırsat geçseydi ne kadar acımasız hareket edeceğini söylemekten çekinmemişti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|