Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
donanması’nda, gemiler, görev, türk, yapan

Türk Donanması’Nda Görev Yapan Gemiler

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Donanması’Nda Görev Yapan Gemiler

1İnönü

Cumhuriyetin ilk inşa ettirdiği denizaltılardır Gemilerin çizimlerinin Ata Nutku adındaki bir Gemi Mimarımız çizmiştir

Gemiler paravan bir alman şirketi tarafından Fejenoord, Hollanda'da inşa edilmiştir

Gemilerin pruvasında isimleri yazılıydı

20-26/11/1936 tarihleri arasında Yavuz kruvazörü, Zafer, Tınaztepe, Adatepe ve Kocatepe muhripleri ile Erkin denizaltı depo gemisi ve Dumlupınar, Gür, Sakarya ve 2İnönü denizaltılarından oluşan bir filo ile Yunanistan ve Malta'ya bir ziyarette bulunmuştur

Hollanda'dan Türk ve Hollandalı personel ile Hollanda bayrağı ile gelmiş ve Dolmabahçe'de sancak çekme ve donanmaya katılma törenleri aynı gün yapılmıştır

Geminin 76mm'lik topu Denizaltı Eğitim Komutanlığı önündedir

İlerleyen yıllarda denizaltılardaki toplar sökülmüştür

Türk ve Amerikalı personel tarafından İzmir'e getirilmiş ve Sancak çekme töreni burada yapılmıştır

Sırasıyla D1, S17 ve S330 borda numaraları ile görev yapmıştır

2İnönü

Cumhuriyetin ilk inşa ettirdiği denizaltılardır Gemilerin çizimlerinin Ata Nutku adındaki bir Gemi Mimarımız çizmiştir

Gemiler paravan bir alman şirketi tarafından Fejenoord, Hollanda'da inşa edilmiştir

Gemilerin pruvasında isimleri yazılıydı

20-26/11/1936 tarihleri arasında Yavuz kruvazörü, Zafer, Tınaztepe, Adatepe ve Kocatepe muhripleri ile Erkin denizaltı depo gemisi ve Dumlupınar, Gür, Sakarya ve 2İnönü denizaltılarından oluşan bir filo ile Yunanistan ve Malta'ya bir ziyarette bulunmuştur

Hollanda'dan Türk ve Hollandalı personel ile Hollanda bayrağı ile gelmiş ve Dolmabahçe'de sancak çekme ve donanmaya katılma törenleri aynı gün yapılmıştır

Geminin 76mm'lik topu Denizaltı Eğitim Komutanlığı önündedir

İlerleyen yıllarda denizaltılardaki toplar sökülmüştür

Türk ve Amerikalı personel tarafından İzmir'e getirilmiş ve Sancak çekme töreni burada yapılmıştır

Sırasıyla D2, S18 ve S331 borda numaraları ile görev yapmıştır

Resmi Orginal boyutlarda Görüntülemek için Buraya Tıklayınız (601x171 ve 10KB)

Sancak çekme töreni 21/11/1973'te ABD'de yapılmıştır

S333 borda numarası ile görev yapmıştır

18 Mart

Abdülhamid

Denizaltılar, Nordenfeld Tersanesi'nde kısımlar halinde imal edilmiş, Haliç Tersanesi'nde birleştirilmişleridir

Dünyada denizaltıdan ilk torpido atışı Abdülhamid denizaltısı tarafında yapılmış ve Sarayburnu açıklarında bir gemi batırılmıştır

Abdülmecid

Denizaltılar, Nordenfeld Tersanesi'nde kısımlar halinde imal edilmiş, Haliç Tersanesi'nde birleştirilmişleridir

Adatepe

Gemiler İtalya'da yaptırılmış olup genç Cumhuriyetin ilk modern su üstü gemileridir

Borda numarası sistemi kullanılmadığından gemilerin isimlerinin başharfleri bordaya yazılmıştır

Adatepe

Gemiler Amerikan Donanması'nda Gearing sınıfı olarak adlandırılmış, ancak Türkiye'de ihtiyaçlara göre değişik şekilde silahlandırılmıştır

ASROC denizaltı savunma sistemi tüm gemilerde mevcuttur

D353 borda numarası ile görev yapmıştır

Sancak Çekme töreni ABD'de 27/3/1971'de yapılmıştır

Adatepe

Gemiler Amerikan Knox Sınıfı'dır

Harpoon Suüstü Güdümlü Füze ve ASROC fırlatma kabiliyeti olan MK16 lançeri tüm gemilerde mevcuttur

Gemilerde ayrıca AB212 helikopteri ve hangarı vardır

F251 borda numarası ile görev yapmıştır

Sancak Çekme töreni 31/7/1993 tarihinde ABD'de yapılmışt

Akar

Akbaş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com