![]() |
Çanakkale'den Cennete Yürüyüş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çanakkale'den Cennete YürüyüşÇANAKKALEDEN CENNETE YÜRÜYÜŞ Ben mehmedim ![]() Babam yokya ![]() ![]() Anamın bir tanesi ![]() Köyümün göz bebeği ![]() Çobandım ![]() ![]() Köyde ![]() Akşam eve gelip ![]() Anamdan şehit babamın hikayelerini dinlerdim ![]() Zaten Yavuklumda yoktu ![]() Yaşım onyediydi daha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah ezandan sonra bir gün ![]() Muhtar emmim dayanmıştı kapıya ![]() Zeynep bacı dedi anama ![]() Mehmet nerde? Üzgün bir sesle ![]() ![]() ![]() Seferberlik var bacı dedi ![]() Canım anacığım Seferberliği kocasından bilirdi ![]() Daha mehmedim körpecik deyişiyle Yere yığılışı bir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çeşmeden bakraçları doldurup Geldiğimde evin avlusuna ![]() Benimde dünya yıkıldı başıma ![]() Ne olmuştu ki anama ![]() Usul usul kendine geldiğinde Canımın bır parçası anam ![]() Beni bağrına bastı ![]() Ağladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben anamın feryadını Taa Çanakkalede Civan yiğitlerin ![]() Teker teker düştüğünü gördüğümde anladım ![]() Dedim ya ![]() Ben onyedi yaşındaydım ![]() Ben seferberlikten ne anlardım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyümden çanakkaleye yolculukta ![]() Kafileler ![]() ![]() İnsanlar ![]() ![]() Dağlar yürüyordu çanakkaleye ![]() Onlarında çanakkalede öldüğünü Cennette gördüğümde anlamıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve çanakkale ![]() Çanakkale felaket ![]() Çanakkale kıyamet ![]() Çanakkale bize ölümün müjdesi ![]() Köye ![]() Anama kurtuluşun müjdesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaç gün olduğunu bilmediğim Savaş cehenneminin bir orta yeri ![]() Yiğitmi yiğit ![]() ![]() Kol ağası rıza bey bağırdı ![]() Yere yatın ![]() ![]() Gök gürler gibi oldu Top düşmüştü yanı başımıza ![]() Ve sonra beni bırakıp gittiler ![]() Çorumdan ![]() Hanaktan ![]() Bursadan ![]() Birde yandım ya ona yandım ![]() Tabip asteğmen burhan beye yandım ![]() Uçtular ![]() Yaralı ![]() ![]() Ruhları onundu ![]() ALLAH ındı ![]() Hey be ![]() Kol ağası rıza beğde ağlarmış Hemde ne ağlamak ![]() Ama ateş yanıyor ![]() Ama ateş yakıyor ![]() Biz vuruşuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hangisi olduğunu bilmediğim ![]() Bir çanakkale gününde ![]() Komutanım komutanım diye Kaçarken rıza beyime ![]() Bende yıkıldım yere ![]() Bende yenilmiştim bir kalleş mermiye ![]() Daha canım bende iken ![]() Uçmadan allahıma ![]() Son duyduklarım ![]() Bağırmıştı komutanım ![]() Mehmet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve sonra ![]() Çanakkalenin bittiği yıllardayım ![]() Ben cennete İbrahimin koçlarına ![]() Çobanlık yapmaktayım ![]() Cennet akşamları Savaş yıllarının anılarıyla dolar bizde ![]() Birgün aksaraylı ibrahim çavuş ![]() Birgün veli ağam ![]() Gezer gelir cihanı ![]() ![]() Anam ağlarmış köyde ![]() Ama türkün kadını yıkılmaz ![]() Mağrurmu ![]() İki şehit sahibi ![]() Birde kuzularım ![]() ![]() Bir başka cennet akşamı ![]() Doktor burhan bey gelir ![]() Ruhu gezer anadoluyu ![]() İstanbulu gezer ![]() ![]() Gelir ağlardı dizimin dibinde ![]() Mehmet derdi her seferinde ![]() Dün çanakkaleyi geçemediler ![]() Bugün çanakkaleden çok ilerdeler ![]() Ben ibrahimin koçlarının çobanı ![]() Çıkamazdım dışarı Ama cennet akşamları Hep havadis alırdım ülkemden ![]() Bazan savaşın acılarından mutluluk çıkardı ![]() Havadisler kötüyken ![]() Birgün bir kara haber gelir ![]() Ülkem kötü ellerde ![]() Yeniden yıkılırız ![]() ![]() ![]() Yada güzel haberler ![]() O gün ne de mutluyuz ![]() Birgün bir kara haber gelir Cennet akşamlarına ![]() Cudide bir yavrumuz düşmüş toprağa Yıkılırız ![]() Bir gün duyarız ![]() ![]() Biz yeniden var oluruz ![]() ![]() Kol ağası rıza beyin getirdikleri ![]() Ne kadar mutlu ederdi bizleri ![]() O gezerdi okul bahçelerini ![]() Görürdü türkün yetişen yeni filizlerini ![]() O zaman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben çanakkaleye geldiğimde Yaşım onyedi ![]() Neslim soyum sopum yok ![]() Ben ibrahimin koçlarının çobanıyım ![]() Cennette ![]() Beni unutmayın ![]() ![]() Ne olur Çanakkaleyide unutmayın ![]() |
![]() |
![]() |
|