Çanakkale'den Cennete Yürüyüş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çanakkale'den Cennete YürüyüşÇANAKKALEDEN CENNETE YÜRÜYÜŞ Ben mehmedim Babam yokya yetim mehmet derlerdi köyde Anamın bir tanesi Köyümün göz bebeği Çobandım kuzular bana emanetti Köyde Akşam eve gelip Anamdan şehit babamın hikayelerini dinlerdim Zaten Yavuklumda yoktu Yaşım onyediydi daha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah ezandan sonra bir gün Muhtar emmim dayanmıştı kapıya Zeynep bacı dedi anama Mehmet nerde? Üzgün bir sesle ![]() ![]() Seferberlik var bacı dedi Canım anacığım Seferberliği kocasından bilirdi Daha mehmedim körpecik deyişiyle Yere yığılışı bir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çeşmeden bakraçları doldurup Geldiğimde evin avlusuna Benimde dünya yıkıldı başıma Ne olmuştu ki anama Usul usul kendine geldiğinde Canımın bır parçası anam Beni bağrına bastı Ağladı ağladı ağladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben anamın feryadını Taa Çanakkalede Civan yiğitlerin Teker teker düştüğünü gördüğümde anladım Dedim ya Ben onyedi yaşındaydım Ben seferberlikten ne anlardım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köyümden çanakkaleye yolculukta Kafileler vagonlar İnsanlar insanlar Dağlar yürüyordu çanakkaleye Onlarında çanakkalede öldüğünü Cennette gördüğümde anlamıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve çanakkale Çanakkale felaket Çanakkale kıyamet Çanakkale bize ölümün müjdesi Köye Anama kurtuluşun müjdesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaç gün olduğunu bilmediğim Savaş cehenneminin bir orta yeri Yiğitmi yiğit bir efsaneydi Kol ağası rıza bey bağırdı Yere yatın yere yatın Gök gürler gibi oldu Top düşmüştü yanı başımıza Ve sonra beni bırakıp gittiler Çorumdan raşit çavuş Hanaktan veli ağam Bursadan şerafettin onbaşı Birde yandım ya ona yandım Tabip asteğmen burhan beye yandım Uçtular Yaralı parçalı cesetleri bizim Ruhları onundu ALLAH ındı Hey be Kol ağası rıza beğde ağlarmış Hemde ne ağlamak Ama ateş yanıyor Ama ateş yakıyor Biz vuruşuyoruz çanakkalede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hangisi olduğunu bilmediğim Bir çanakkale gününde Komutanım komutanım diye Kaçarken rıza beyime Bende yıkıldım yere Bende yenilmiştim bir kalleş mermiye Daha canım bende iken Uçmadan allahıma Son duyduklarım Bağırmıştı komutanım Mehmet mehmet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve sonra Çanakkalenin bittiği yıllardayım Ben cennete İbrahimin koçlarına Çobanlık yapmaktayım Cennet akşamları Savaş yıllarının anılarıyla dolar bizde Birgün aksaraylı ibrahim çavuş Birgün veli ağam Gezer gelir cihanı anlatırlar heryanı Anam ağlarmış köyde Ama türkün kadını yıkılmaz Mağrurmu mağrur İki şehit sahibi Birde kuzularım bensiz çok hırçınlarmış hani Bir başka cennet akşamı Doktor burhan bey gelir Ruhu gezer anadoluyu İstanbulu gezer karsı gezer Gelir ağlardı dizimin dibinde Mehmet derdi her seferinde Dün çanakkaleyi geçemediler Bugün çanakkaleden çok ilerdeler Ben ibrahimin koçlarının çobanı Çıkamazdım dışarı Ama cennet akşamları Hep havadis alırdım ülkemden Bazan savaşın acılarından mutluluk çıkardı Havadisler kötüyken Birgün bir kara haber gelir Ülkem kötü ellerde Yeniden yıkılırız ![]() ![]() Yada güzel haberler O gün ne de mutluyuz Birgün bir kara haber gelir Cennet akşamlarına Cudide bir yavrumuz düşmüş toprağa Yıkılırız Bir gün duyarız gebermiş bir eşkiya Biz yeniden var oluruz cennet akşamlarında Kol ağası rıza beyin getirdikleri Ne kadar mutlu ederdi bizleri O gezerdi okul bahçelerini Görürdü türkün yetişen yeni filizlerini O zaman çanakkalenin anlamı var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben çanakkaleye geldiğimde Yaşım onyedi Neslim soyum sopum yok Ben ibrahimin koçlarının çobanıyım Cennette Beni unutmayın beni unutmayın Ne olur Çanakkaleyide unutmayın |
|
|
|