![]() |
Türkü Gözlüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkü GözlümŞol gökleri kaldıranın, Donatarak dolduranın, “Ol!” deyince olduranın, Cümle cihanı yaratanın, Seni hem alnıma hem gönlüme yazanın selamı, rahmeti ve bereketi üzerine olsun! Ey gönlümdeki sızı, Ey alnımdaki yazı, Ey baharım, Ey kolum kanadım, Ey özü güzel sözü güzel, Ey varlığı ölüm yokluğu zulüm, Ey Türkü Gözlüm! Nasılsın? Kaç âlem devrettim yokluğunda, kaç kez kuyuya düştüm, kaç kez düş gördüm, kaç kez sultan oldum kaç kez köle, kaç nemrut ateşine girdim, Gülizar olmadı yandım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaç asır yaşadım yokluğunda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sustum; sana değil kendime bile söyleyemedim ![]() ![]() ![]() Çünkü bilirim ki söylersem; Can yanar, canan yanar ![]() ![]() ![]() Söylersem; Özüm yanar sözüm yanar Söylersem; Dilim yanar gönlüm yanar Söylersem; Diyen yanar duyan yanar Söylersem; Zaman yanar mekân yanar ![]() ![]() ![]() Söylemedim, söyleyemedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi gitme Ey Türkü Gözlü Güzel! Gitme! Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin, Yusuf ile Züleyha eski Bir masal olarak kalmasın zihinlerde ![]() ![]() ![]() Gitme! Yıllar sonra yeni nesiller mektup yazsın Türkü Gözlü Güzellere ![]() ![]() ![]() Yüreğimin parçalanmasını umursama ama Gitme ![]() ![]() ![]() Tarihin mirasını Talihin yükünü reddetme Gitme ![]() ![]() ![]() Bülbül ve Güle olan inancımızı sarsma ![]() ![]() ![]() Aşk'ı bu çağın karanlığında bırakma Gitme ![]() ![]() ![]() Gitme! Ayrılığın masalını değil, sevda destanını okusun yeni nesiller ![]() Sen gitme ki aşk’a olan imanımız sarsılmasın, Sen gitme ki aşk her daim var olsun ![]() Şimdi dur ve düşün; Dedim ya yüreğimin darmadağın olmasını umursama ama tarihin mirasını, talihin yükünü gelecek nesilleri Türkü gözlü Güzelleri, gülü, bülbülü, Leyla’yı, Şirini, Aslıyı, Züleyha’yı yaşatmayı düşün, Leyla’nın varisi Aslı’nın aslı sensin ![]() ![]() ![]() Yusuf kim, Züleyha kim? Yusuf sarayda mahkum, zindanda hükümdar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi Yusuf kim, Züleyha kim, kuyu nere Mısır nere ![]() ![]() ![]() ![]() Ey hayatının anlamı sevgi olan güzel, ey hayatımın anlamı sevgisi olan güzel! Bir eski başkent kadar asil bir o kadar mahzun, seher vakti edilen dualar kadar saf ve dua ederken dökülen gözyaşları kadar temiz bir sevda bu ![]() Türkü Gözlerinin ışığı gülen yüzünün nuru solmasın diye neleri feda edebileceğimi sen bile tahmin edemezsin ![]() Acı hayattan daha acı, imkânsız aşktan daha imkânsız bir aşk yaşanır bu çağda ![]() ![]() ![]() ![]() Gün oldu konuştun, can oldun, canan oldun tüm dertlere derman oldun sevdama ferman oldun, gün oldun güneş oldun, kurumuş toprağa rahmet oldun ![]() ![]() ![]() Uçurumun kenarında tutunduğum dal oldun, sonbaharda açan gülnihal oldun gönlümü aydınlatan mahcemal oldun ![]() ![]() ![]() Şimdi sustun ![]() ![]() ![]() Dilimde ah oldun, günüme siyah oldun, gönlüme eyvah oldun ![]() ![]() ![]() Yüzüne düşen gözyaşının gölgesinde bir anlık tebessüme can feda olsun ey yar! “Kanat olsa ruhuma yokluğun ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Kerkük hoyratı dinlerken bir hikâye düşer aklıma gene bülbül ve Beyaz Güle dair; “Kendini gül sanan kaktüslerin, bülbül taklidi yapan kargaların istilasına uğramış bir çağda; eski zamanlardan kalma sevda mirasını yaşatan bir Beyaz Gül vardır ![]() Kat kat perdelerin ardına sakladığı gönlünde nice sırlar barındırır ![]() ![]() O’nu en iyi tanıyan ve anlayanın tek anladığı şey aslında O’nu hiç anlayamadığı ve tanıyamadığıdır ![]() Anlaşılmaz ve anlatılmaz bir güzelliği vardır ![]() Bir eski başkentte kutlu bir mekânın yanında yaşadığından mıdır asaleti bilinmez ![]() ![]() Kimse görmez ağladığını kimse bilmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O ağladıkça yağmur yağmakta yağmur yağdıkça her damlada bir bülbül yanmaktadır ![]() Ve şimdi bir yağmur başlar ansızın bir bülbül kanat çırpar yağmura, Gül ağlar, Yağmur yağar, Bülbül yanar ![]() ![]() ![]() “Ve şimdi sen bu dikenler değil tenine, can damarlarına batsa, kalbini yaralasa, ruhunu canından alsa, gitmeyecek misin yani, beni kendin için değil önce yaradan sonra benim için mi seveceksin yani? Öylemi? Sen mi bülbüllerden olmayacaksın? Yoksa güllerin kaderimi değişecek benimle? Kim, kim için nelerden vazgeçecek? Sen mi bülbüllük’den? Ben mi güllük’ten?” Diye sormuştun yıllar önce, ne sen vazgeç ne de ben ![]() ![]() ![]() ![]() Gülün güzelliğine kokusuna hayran olup ta dikeninin bir küçük çiziğine isyan eden ve gülü kınayanlardan sayma beni ![]() ![]() ![]() Seni sevmek Allah’a şükretmektir ![]() ![]() ![]() ![]() Şükrümden alıkoyma beni ![]() ![]() ![]() Ve ben şimdi ve hâlâ ![]() ![]() ![]() Çok Şükür ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|