Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrupalilar, sevmez, türkleri

Avrupalilar Türkleri Neden Sevmez

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avrupalilar Türkleri Neden Sevmez

Avrupalilar türkleri nicin sevmez?

Bir kisim ögrencisiyle Bogazici´nde geziye cikan Istanbul Üniversitesi profesörlerinden Alman asilli Prof Fritz Neumark talebelerden birinin:

"Avrupa bizi neden sevmez, Hocam?" sualine, su cevabini verir:

- Cok samimi olarak itiraf edeyim ki, Avrupali, Türkleri sevmez ve sevemesi de mümkün degildir Asirlardir kilisenin Türk ve Islam düsmanligi Hiristiyanlarin hücrelerine sinmistir Sebeplerine gelince:

1 Müslüman oldgunuz icin sevmez Ama, farazâ laik olmak söyle dursun, hiristiyan olsaniz da size düsman olarak bakmaya devam eder

2 Sizler farkinda degilsiniz ama, onlar su gercegin farkindadirlar: Târihten Türk cikarilirsa ortada târih kalmaz Osmanli arsivi tam olarak ortaya cikarsa, bugünkü târihlerin yeniden yazilmasi gerekir

3 Avrupa´nin pazari idiniz Simdi Avrupa´yi pazar yapmaya basladiniz

4 En az 400 yil Avrupa´da sirtimizda ve ensemizde at kosturdunuz

5 Selcuklular Anadolu´yu, Osmanlilar ise Orta Avrupa ve Balkanlari Hacli
ordularina mezar ettiler

6 Sizi silah ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hâkimiyet sagladilar Önce giyiminizde, hayat tarziniza kadar; ahlâki degerlerinizi yipratmaya basladilar, sonra da kendi icinizde sizi bölmeye basladilar

7 Selcuklu ve bilhassa Osmanli, Islâmiyet ugruna her seyini fedâ etmeseydi, Islâmiyet bugün belki sadece Hicaz´da varligini devam ettirirdi Kaldi ki Vehhabiligi kuranlar da Ingiliz Dominyon Bakanliginin adamlaridirBati her yerde, Islamiyet´i sapik inanclara kanalize etti Ama Osmanli, Asr-i Saâdet´i devam ettirdi

8 Ifâde ettigim sebeblerden kilise size kin kusmaktadir

9 Ben Türkiye´ye geldigimde 2 Üniversiteniz vardi Simdi (o zaman) 19 üniversite var Osmanli zamaninda ise her yerde bir medrese vardi Tarihinize bakin! Her medresede ilim tedrisati vardi Ilk denizaltiyi Osmanli´nin yaptigini cogunuz bilmiyorsunuz belki de ama Avrupa bunu biliyor

10 Sizler, gercek hüviyetinize döndügünüz an Avrupa´nin refâhi ve medeniyeti yikilir Ama bu sartlarda cok zor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com