Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitlis, muharebesi

Bitlis Muharebesi

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bitlis Muharebesi

Bitlis Muharebesi

Atatürk Bitlis'te
  • Tarih
    • Şubat - 8 Ağustos 1916
    Bölge
    • Bitlis
Sonuç
  • Bitlis'in geri alınması
Taraflar
  • Osmanlı Devleti
  • Rusya İmparatorluğu
Kumandanlar
  • Mustafa Kemal
  • Paşa Nikolay Yudeniç
Bitlis Muharebesi (Rusça: Бntлnссkое сражеhnе / Bitlisskoye srazhenie), 1916 yılının yaz aylarında Bitlis şehir için Rusya İmparatorluk Kuvvetleri ve Osmanlı Ordusu arasında gerçekleştirilmiş bir dizi muharebeler

Bitlis ilk olarak 2 - 3 Mart'ta Rusya İmparatorluk Kara Kuvvetleri 2 Kafkas Kolordu tarafından düşürüldü Ancak 1 Ağustos'ta taaruuza geçen Mirliva Mustafa Kemal komutasındaki Osmalı 16 Kolordu, Diyarbekir'e doğru ilerlemekte olan Nikolay Yudeniç komutasındaki Kafkas Ordusu'nu geri çevirerek 5 Fırka ile Bitlis'i, 8 Fırka ile Muş'u geri aldı Ancak 25 Ağustos'ta Rusya birlikleri Muş'u yeniden almayı başardı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com