Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atının, tarihi, truva

Truva Atının Tarihi

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Truva Atının Tarihi

Homeros İlyada Destanı ile günümüz Çanakkale'sinden 32 km uzaklıkta olan Truva'yı ölümsüzleştirmiştir

Truva Kralı Priamos'un oğlu Paris Afrodit'in kendisine vaad ettiği Helena'yı almak ister Afrodit'in tavsiyesi üzerine gemiye binip Amyklai'ye gelir Burada Menelaos'un Sarayına kabul edilir Fakat Menelaos'un sarayda olmaması üzerine Helena kocasının yerine konukları karşılar Bu ilk görüşmede Helena Paris'e aşık olur ve kendi rızası ile Paris'in yanında yer alarak Truva'ya kaçar

Karısının zorla kaçırıldığını düşünen Menelaos ve ordusu Helena'yı tekrar geri alma uğruna 10 yıl boyunca Truvalılar'la savaşırlar Sonuç elde edilememesi üzerine Truva Kalesini ancak bir savaş hilesi ile alabileceklerini düşünür ve savaşı artık bırakıp evlerine dönecekleri izlenimi yaratırlar Bunun üzerine Spartalılar büyük bir "Tahta At" yaparak Truvalılara hediye olarak sunarlar Zafer sarhoşu Truvalılar hediyeyi kabul ederek kutlamalara başlarlar Gece herkes uyuduğunda tahta ata gizlenen Spartalı askerler atın içinden çıkarak kaleyi ele geçirirler

Truva tarihi alanında kazılar 9 şehri çeşitli şehir duvarı kalıntılarını tipik ev temellerini bir tapınak ve tiyatroyu ortaya çıkarmıştır

Sembolik ahşap Truva Atı bu efsanevi savaşı hatırlatır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com