Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bin, kalorifer, kullanılmış, yıl, öncede

Kalorifer 2 Bin Yıl Öncede Kullanılmış!

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalorifer 2 Bin Yıl Öncede Kullanılmış!

Parion Antik Kenti'ndeki Roma dönemine ait yaklaşık 2 bin yıllık geçmişe sahip villanın, kalorifere benzeyen bir sistemle ısıtıldığı bildirildi

Kazı Başkanı Prof Dr Cevat Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında antik tiyatro sahnesinin karşısında yapılan kazı çalışmalarında kalıntıları ortaya çıkarılan iç avlunun, revaklı bir ''Roma Villası''na ait olduğunun belirlendiğini söyledi

Binanın yaklaşık 2 bin yıl önce inşa edildiğine işaret eden Başaran, ''Bu villa, Roma döneminin gösterişli hayatını yansıtan bir mimari yapıya sahip'' dedi
Başaran, bu yapının en önemli özelliğinin ısıtma sistemi olduğunu vurguladı
Sistem hakkında bilgi veren Başaran, ''Bu ısıtma sisteminde, ateşin yandığı bir merkez var Burada ısıtılan su ya da ortaya çıkan buhar, duvar ve zemine yerleştirilen kanallar yardımıyla binanın içinde sürekli devir daim yaparak, sıcaklığın belirli bir oranda tutulmasını sağlıyor Bu sistem, günümüzdeki kalorifer sisteminin ilk örnekleri arasındadır'' dedi

Başaran, villanın bazı yerlerinin yoğun tahribat sonucu kullanılamaz hale geldiğini kaydetti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com