Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adı, alamut, ise, kalesi, kartal, yuvası

Alamut Kalesi - Bir Diğer Adı İse ''Kartal Yuvası'' ..

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alamut Kalesi - Bir Diğer Adı İse ''Kartal Yuvası'' ..

[size="2">Alamut Devleti (Farsça: قلعه الموت Kale-ye Alamūt veya الموت Alamūt; 1090 - 1256) Kurucusu Şiilik meşrebinin İsmailîlik mezhebinin Nizarilik koluna bağlı Hasan Sabbah'tır Tarihe "][/size]

Alamut (anlam ayrımı)

Alamut - Aydın ili Bozdoğan ilçesine bağlı bir köy
Alamut - Hasan Sabbah liderliğindeki Haşhaşilerin merkezi olarak Sarp dağların tepesine yaptırılan bir kale
Alamut (Roman) Hasan Sabbah ve fedailerini konu alan 1938 yılında yayınlanmış roman

ÖZET

Alamut Devleti'nin merkezi olarak sarp dağların tepesine yaptırılan bir kaledirİddialara göre burası Hasan Sabbah'ın fedailerine sahte bir cennet vaad ederek kendi Haşhaşilik öğretisini yaydığı mekandır Ögretisini yaymak için fedailerine cennetin anahtarlarını elinde bulundurduğuna inandırmış ve bu sayede suikastçılar yetiştirmiştir Dünya üzerinde suikast kavramının ilk ortaya atıldığı yerdir Zamanın Haçlı kaynaklı tarihçileri Hasan Sabbah fedailerinin kendilerini feda edecek kadar davaya bağlı olmalarını anlamlandıramamış ve siyasi suikastleri yerine getirmesi için haşhaşın uyuşturucu etkisini kullanıldığını öne sürmüşlerdir

Yıkılışı

Hasan Sabbah'ın ölümünden sonra yerine Rudbarlı bir Türk ve sağ kolu olan Kiya Muhammed Buzurg Umid (1124 - 1138) Alamut Piri olur Alamut Devleti*********nin 1256 yılında Moğollar tarafından yıkılıncaya dek de aynı soydan Türkler yönetime gelirler Nizari İsmaililer Hazar Denizi*********nin güneyine Deylem ve Gilan*********a da egemen olmuşlardır

Çok Sürükleyici ve akıl almaz planlar akıcı bir kitap tavsiyem bunu kesin okuyun

ŞuAnki durumundan bir Resim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com