|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
atasözleri, deyimler, haftası, ile, ilgili, ilköğretim |
![]() |
İlköğretim Haftası İle İlgili Atasözleri Ve Deyimler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlköğretim Haftası İle İlgili Atasözleri Ve Deyimler[size="3">[color="][/size] Ağaç yaşken eğilir ![]() Hiç bilenle bilmeyen bir tutulur mu? (Hz ![]() Ana baba iyi eğitim almışlarsa çocuklar da görgülü olur ![]() Bilgine her gün yeni bir şey eklemiyorsan, gün geçtikçe azalır ![]() Ana ve babaların çocuklarına bırakacakları en büyük miras; eğitimdir ![]() ![]() İnsanı vaktinden önce yıpratan bir şey varsa o da tembelliktir ![]() ![]() Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak Milli Eğitimle olur ![]() Bilgi, sevgi ve zekanın aynasıdır ![]() ![]() Eğitimsiz insan, ruhsuz bedene benzer ![]() Bilgisiz bir kimse, savaş davuluna benzer; sesi çok, içi boştur ![]() Bir tek şeye ihtiyacımız var:O da çok çalışmaktır ![]() Güçlükler başarının değerini artıran süslerdir ![]() Başarı,her şeyi temizleyen altın yaldızlı bir alevdir ![]() Çalışmak uçup gidebilen bir alışkanlıktır;bırakması kolay,yeniden başlaması çok zor bir alışkanlık ![]() Ne kadar çok çalışırsan o kadar mesut olursun ![]() Gençliğe üç öğüdüm var:Çalışın,çalışın,çalışın ![]() İnsanı büyük veya küçük yapan kendi iradesidir ![]() Bilgisiz insan meyvesiz ağaca benzer ![]() Bilgisiz insanın dostluğundan, bilgili insanın düşmanlığı daha iyidir ![]() Bilmek demek, yapmak demektir ![]() Bilmemek ayıp değil, bilmediğini öğrenmemek ayıptır ![]() Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır ![]() Bir okul açılırsa, bin hapishane kapanır ![]() Bir okul açmak, bir cezaevi kapamaktır ![]() Bir ülke halkının eğitimi, sokaktaki davranışlarından belli olur ![]() ![]() Bir yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, Cesaret ve hazzı yitiren eğitim, beş para etmez ![]() Dünyada yapılması güç olan üç iş vardır: Çelik, elmas ve insan ruhunu işlemek ![]() ![]() Eğitim görmekle görmemek, ölülerle dinler ara*sındaki fark gibidir ![]() Eğitim, ana kucağından başlar; her söylenen sözcük çocuğun kişiliğine ko*nan bir tuğladır ![]() ![]() Eğitim, çocuğa bilmediğini öğretmek değildir; çocuğa yaşamasını öğretmek*tir ![]() ![]() Eğitim, ekmek ve sudan sonra halkın en büyük gereksinmesidir ![]() Eğitim, her ulusun hayat kaynağıdır ![]() Eğitim, öğrencilere saygıyla başlar ![]() Eğitim, yetenekleri olgunlaştırır, ama yetenek yaratmaz ![]() Eğitim; iyiyi, büyüğü, güzeli sevmektir ![]() ![]() Eğitimin amacı, insanlarda bulunan yetenekleri geliştirmektir ![]() Eğitimle suç ve cezalar, güneşin önündeki buzlar gibi erir ![]() ![]() Eğitimli adam, görgüsüzle geçinmesini bilir ![]() Eğitimsiz öğretim, hırsız fenerine benzer ![]() Eğri ağaçlar, bahçıvan eline muhtaçtır ![]() Elinden gelirse insanları eğit, gelmezse onlara katlan ![]() ![]() Hep öğretmek isteyenler, çoğu kez öğrenmeye engel olurlar ![]() Her kötülük bilgisizlikten doğar ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan eğitimle doğmaz, ama eğitimle yetişir ![]() Kalem kılıçtan keskindir ![]() Ulusal eğitim, her ulusun yaşam kaynağıdır ![]() Yüzyıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir ![]() |
![]() |
![]() |
|