Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, kelly, kimdir

Gene Kelly Kimdir Hayatı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gene Kelly Kimdir Hayatı

Gene Kelly Kimdir hakkında bilgi

Gene Kelly Hayatı

Oyuncu Eugene Curran Gene Kelly, en çok enerjik ve atletik danslarıyla tanınıyor23 Ağustos 1912 tarihinde Pittsburgh-Pensilvanya'da doğan Gene Kelly,İlk ulusal başarısını 1940 yılında yakaladıBroadway'e Cole Porter'ın Leave It To Me isimli oyununda canlandırdığı Eskimo karakteri ile girdi

Gene Kelly,İlk filmi For Me and My Gal ile 1940 yılında Hollywood'a adım attı Filmdeki rol arkadaşı Judy Garland'dı 1951 yılında çektiği An American in Paris ve 1952 tarihli Singin' in the Rain en çok bilinen filmleri oldu

1951 ve 1984 yıllarında iki kez özel Oscar ödülü aldı1960 yılında Fransız hükümeti tarafından 'Legion d'honneur' nişanına layık görüldü
1985'de ABD Film Enstitüsü'nün Yaşamboyu Başarı ödülünü aldı1940-1957 tarihleri arasında Betsy Blair, 1960-1973 arasında Jeanne Coyne ve 1990'dan ölümüne dek Patricia Wards ile evlendi ve Bu evliliklerin iki çocuk sahibi oldu

Gene Kelly,Paris Operası'nda balesi sahnelenen ilk ABD'li koreograf olduİngiltere'de yayımlanan Empire sinema dergisinin gelmiş geçmiş en iyi 100 sinema yıldızı listesinde 26sırada yer alan Genne Kelly, pop yıldızı Madonna'nın 1993 yılındaki Girlie Show turunda dans danışmanlığı yaptı

Kaynak: ( vikipedi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com