Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abildgaard, abraham, kimdir, nikolaj

Nikolaj Abraham Abildgaard Kimdir?

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nikolaj Abraham Abildgaard Hakkında Bilgi

Danimarkalı ressam Nikolaj Abraham Abildgaard 18 yüzyılın en ünlü ressamlarından biridir Roma'da eğitim gördüğü sırada özellikle antik heykellerden ve Roma duvar resimlerinden etkilenmiştirÜstün bir renk anlayışına sahip olan Nikolaj Abraham Abildgaard üslubu klasik olmakla beraber romantik bir eğilimi vardı Resimlerinin çoğu eski edebiyat parçalarının melodramik yorumlarıdırNikolaj Abraham Abildgaard 1789 yılında başkanı olduğu Danimarka Kraliyet Akademisi'nde öğretmenlik yaptıÖğrencileri arsında ünlü heykelci Bertel Thorvaldsen de bulunur (vikipedi)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com