Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beckenbauer, franz, kimdir

Franz Beckenbauer Kimdir

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Franz Beckenbauer Kimdir




Franz Beckenbauer Biyografisi

Franz Beckenbauer Hayatı

Franz Beckenbauer 11 Ağustos 1945 tarihinde Almanya'da doğmuştur Futbolcu ve teknik direktör Olan Franz, Bayern Münih kulübünün eski başkanıdır 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya'nın başarısızlığı üzerine, şampiyona sonrasında görevden alınan Jupp Derwall'ın yerine Bild gazetesi ve menajeri Robert Schwan'ın tezgahladığı Beckenbauer gazeteye "Hazırım" mesajı verdiği asparagas haberden sonra kamuoyu baskısıyla, antrenörlük lisansı bulunmamasına karşın "Teamchef" yani "Takım Şefi" unvanıyla milli takımın teknik direktörlüğüne getirildi



1990-91 sezonunda Beckenbauer, Fransız ekip Olimpik Marsilya'da önce koç, sonra da teknik direktör olarak çalışmaya başladı Sezona Gérard Gili ile başlayan takıma ligin 10 haftası dahil oldu Takımı 11 hafta çalıştırdı ancak ligde ve Avrupa'da bazı kötü sonuçlar alınınca Marsilya başkanı, Beckenbauer'ı Futbol Direktörlüğü görevine getirip, yerine Raymond Goethals'ı aldı Çok başarılı futbol ve kariyer çizgisi olan Franz, Alman futbolunun ekolü haline gelmiştir(vikipedi)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.