Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, gustav, klimt

Gustav Klimt Biyografisi

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gustav Klimt Biyografisi

Gustav Klimt Hakkında

Gustav Klimt Biography

14 Temmuz 1862 tarihinde Avusturya'da doğmuş olan Gustav Klimt Viyana Uygulamalı Sanat Okulu'nda eğitim görmüştür Avusturyalı sembolist bir ressamdır Sanat okulundan mezun olmasının ardından arkadaşı Franz Matsch ve kardeşi Ernst Klimt ile duvar resimleri yaparak hayatını kazanmaya başlamıştır

Viyana Sezession grubunun kurucusu ve ilk başkanı olan Gustav Klimt'in birincil resim konusu kadın bedenidir Klimt 1911 yılında Ölüm ve Yaşam adlı eseriyle Roma Dünya Fuarı'nda birincilik ödülü almıştır Tablolarının yanısıra duvar resimleri, eskizleri ve diğer eserleriyle de tanınan ressam 6 Şubat 1918 tarihinde Avusturya'da ölmüştür Önemli eserlerinden bazılarının isimleri: Adele Bloch-Bauer I, Judith ve Holofernes'in Başı, Öpücük

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com