Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, bruno, taut

Bruno Taut Biyografisi

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bruno Taut Biyografisi

Bruno Taut Kimdir Biyografisi

Bruno Taut Hakkında Bilgi

Alman mimar Bruno Julius Florian Taut 4 Mayıs 1880 doğumlu bir şehir plancısıdır Bruno Taut Türkiye'de 1937 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Binası ve 1940 yılında Ankara Atatürk Lisesi planlarını çizen ve yapan mimardır

Bruno Taut Hayatı

Tüccar Julius Taut'un oğlu olarak Königsberg'de büyüyen Bruno, 1897 yılına kadar lisede ve hemen sonra üç yıl süren Königsberg İnşaat Meslek Okulunda öğremini başarıyla tamamlar

1902 yılında Hamburg ve Wiesbaden şehirlerinde değişik mimarların yanında çalışır, ve bir yıl sonra ünlü bir Berlin'li Mimar Bruno Möhring'in yanında büroda genç biçem imkanı elde eder ve yeni inşaat yöntemini oluşturan çelik ve taş ile temas kurar

Bruno Taut 1921 – 1924 yılları arasında Magdeburg'da şehir yapı kurulunda, 1924 – 1932 yılları arasında Berlin GEHAG firmasında mimarlık yapar 1930 yılında Berlin-Charlottenburg Teknik Yüksekokulu onu Yerleşim bölgeleri- ve Meskencilik Professörlüğüne çağırır, o böylece Sanat Akademisi üyesi olur, ve Bruno Taut Japon Uluslararası Mimarlar birliği şeref üyeliğini kabul eder Bruno Taut 1933 yılında Japon'ya ya göç eder

Bruno Taut zamanın ünlü Alman Firmalarının (Krups, Siemens, Märklin gibi) Almanya'nın başına getirdiği Adolf Hitler'in Nazi (Faşist) yönetiminden kaçıp 1936 yılında Türkiye'ye gelmiştirBruno Taut'a İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi yönetici ve Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığında Mimarlık bölümü başkanlığı görevi verilmiştir Bruno Taut Anıtkabirin çizimini 36 saatte bitirmiştir zamanında verilen 1000 lirayı Türk devletinden istememiş, karşılığında tek bir teşekkür mektubu istemiştir

Yıllardır astım hastası olan Bruno Taut 24 Aralık 1938 İstanbul'da ölür şimdiye kadar tek gayri müslim olan Bruno Taut İstanbul Edirnekapı Şehitliğinde gömülmüştür

vikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com