![]() |
Ece Temelkuran Kimdir Kısaca |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ece Temelkuran Kimdir KısacaEce Temelkuran Hakkında Bilgi Ece Temelkuran (d ![]() ![]() 1991 yılında Bornova Anadolu Lisesi'ni, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi ![]() ![]() ![]() Kadın hareketi, siyasi tutuklu ve hükümlüler, Güneydoğu sorunu üzerine çalıştı, röportajlar yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özel yaşamı Bir suikaste kurban giden Uğur Mumcu ile CHP İzmir Milletvekili, TBMM Başkan Yardımcısı Güldal Mumcu çiftinin oğlu Özgür Mumcu ile 2007 yılında evlenip 2009 yılında boşanmıştır ![]() ![]() ![]() Kitaplar Bütün Kadınların Kafası Karışıktır (İletişim, 1996; Everest, 2008) Oğlum Kızım Devletim-Evlerden Sokaklara Tutuklu Anneleri (Metis, 1997) Kıyı Kitabı (Everest, 2002, şiir-metin ) İç Kitabı (Everest, 2002, şiir-metin ) Dışarıdan Kıyıdan Konuşmalar (Everest, 2004) İçeriden Kıyıdan Konuşmalar (Everest, 2005) Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita! (Everest, 2006) Ne Anlatayım Ben Sana! (Everest, 2006) Ağrının Derinliği (Everest, 2008) Muz Sesleri (Everest, 2010, roman) Ödüller En İyi Gazeteci Yazar Ödülü 1998, Genç Mülkiyeliler Topluluğu Yılın Gazetecisi Ödülü (1996, Alman Hükümeti) Yılın Araştırma Yazısı Ödülü (Bekaret Testi Suçtur adlı yazısı için) Beyaz Yorum Ödülü (Milliyet'teki yazıları için, köşe BAL Vakfı tarafından) Barış Kalemi Ödülü (Savaş karşıtı yazıları için, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından) Düşünce ve Demokrasi Ödülü (Biz Burada Devrim Yapıyoruz, Sinyorita! adlı kitabıyla Türk Tabipler Birliği tarafından) Barış Dostluk Demokrasi Ödülü (2007, Diyarbakır Demokrasi Platformu, Ne Anlatayım Ben Sana!) Ayşenur Zarakolu Düşünceye Özgürlük Ödülü (2008, İnsan Hakları Derneği) ![]() kaynak:wikipedia |
![]() |
![]() |
|