Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
annesinin, efendimizin, hayatı, peygamber, süt

Peygamber Efendimizin Süt Annesinin Hayatı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peygamber Efendimizin Süt Annesinin Hayatı

HzMuhammed (as) Efendimizin Süt Annesinin Hayatı

Peygamber Efendimizin Süt Annesi HzHalime'nin Hayatı

Halime binti Abdullah b Haris es Sa’diyyed, Rasulullah Efendimiz'in(as) süt annesidir Kocası; Haris b Abduluzza b Rifaa es Sa’di’dir Haris’ten olan çocukları; Abdullah Üneyse ve Huzame’dir HzHalime hatun Peygamber Efendimizi emzirmek için alışını şöye anlatıyor

Kurak bir yıldı Hiçbir şeyimiz kalmamıştı Bir merkep üzerinde yola çıkmıştım Yaşlı bir devemiz vardı ve bir damla sütü yoktu Açlık sebebiyle bebeğimizin ağlamasından dolayı bütün geceyi uykusuz geçirmiştik Ne ben de ne de devemizde çocuğu doyuracak kadar süt bulunuyordu Bu durumdan kurtulmak, ferahlığa çıkmak için yağmur beklilyorduk Merkebimin üzerinde yola çıktım Üzerinde bulunduğum merkebin ağır yürümesi yol arkadaşlarımı çileden çıkarıyordu Nihayet Mekke’ye vardık ve süt çocuklarını aramaya başladık İçimizde hiçbir kadın yoktu ki ona Rasulullah (sallallahu aleyhi ve selem) arz edilmesin Ancak “Bu bir yetim çocuk” denildiğinde hepsi de onu almaktan kaçınmıştı Zira bizler bebeğin babasından gelecek bahşişlere güveniyorduk “Yetim bir çocuğun annesi ve dedesi ne yapabilir ki?” diyorduk Bu sebeple de yetim çocukları uygun görmüyorduk Kocama: “Vallahi ben arkadaşlarımın arasında süt çocuğu almadan geri dönmek istemiyorum Vallahi gidip o yetim çocuğu alacağım” dedim O da “Üzülme! Onu alalım İnşallah Allahu Teala onun sebebiyle bize bereket ihsan eder” dedi Gittim, onu aldım Başkasını bulamadığım için onu almıştım Peygamber Efendimizi aldıktan sonra bir dizi mucizeler yaşanıyor HzHalime hatun Peygamberimizi uzun süre süt emdiriyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com