Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edgar, kimdir, morin

Edgar Morin Kimdir

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Edgar Morin Kimdir

Edgar Morin Hayatı

8 Temmuz 1921 tarihinde Edgar Nahoum adıyla Paris'te doğdu Paris'te eğitim gördü II Dünya Savaşı'nda teğmen rütbesiyle Fransız Ordusu'nda savaştı Fransa'nın işgalinden sonra, Fransız direniş hareketinde yer aldı ve 1941 yılında Komünist Parti'ye katıldı

1945 yılında Violette Chapellaubeau ile evlendi ve Almanya'da askeri ataşe olarak görev yapmak üzere karısı ile birlikte Landau'ya yerleşti 1946'da, Paris'e geri döndü ve Komünist Parti'deki etkinliklerine devam etmek için askerliği bıraktı Ancak eleştirel tavrından dolayı partiyle arası gitgide açılmaya başladı ve 1951 yılında "Le Nouvel Observateur"a yazdığı bir makalenin ardından partiden ihraç edildi Aynı yıl Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'ne (CNRS) kabul edildi

1950'li yıllarda gazetecilik yaptı 1954-1962 yılları arasında kendi kurmuş olduğu Arguments dergisini yönetti ve Communications 'in genel yayın müdürlüğünü yaptı 1959 yılında ilk kitabı, Autocritique yayınlandı 1989 yılına kadar CNRS'de araştırmacı ve bölüm başkanı olarak görev yaptı Karmaşık Düşünce Derneği 'ni kurdu 1960'da Jean Rouch ile Chronique d'un été filmini çekti

kaynak:wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com