Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
carlos, eserleri, fuentes, hayatı, kimdir

Carlos Fuentes Kimdir Hayatı Eserleri

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Carlos Fuentes Kimdir Hayatı Eserleri

Meksikalı yazar Carlos Fuentes hakkında bilgi

Meksikanın önde gelen yazarlarından Carlos Fuentes 83 yaşında hayatını kaybetti Carlos Fuentes Macías 11 Kasım 1928 yılında doğmıştuÖlüm tarihi ise 15 Mayıs 2012

Carlos Fuentes Amerika'da Columbia, Harvard, Princeton ve başka üniversitelerde dersler verdi Çok sayıda deneme ve senaryo yazdı Bir süre Meksika’nın Fransa büyükelçiliğini yaptı

Carlos Fuentes Romanları arasında en önemlilerinden olan Terra Nostra Venezuela’da Romulo Gallegos Ödülü’nü kazandı Carlos Fuentes 1987 yılında, İspanyolca yazan yazarlara verilen en büyük ödül olan Cervantes Ödülü’ne değer bulundu Carlos Fuentes,Octavio Paz ile birlikte Obregon Literature Collection’u yönetti

Carlos Fuentes'in Türkçeye çevrilmiş kitapları eserleri şunlardır;

Laura Diaz'lı Yıllar (Can, 2001)
Cam Sınır (Can, 1998)
Doğmamış Kristof (Ayrıntı, 1998)
Diana, Yalnız Avlanan Tanrıça (Can, 1997)
Yanık Sular (Can, 1996)
Artemio Cruz'un Ölümü (Can, 1983)
Körlerin Şarkısı (Can)
Deri Değiştirmek (Can, 1984)
İnez'in Sezgisi (Can, 2003)
Kendim ve Ötekiler (Can, 2003)
Koca Gringo (can yayınları)
Kutsal Bölge (Ayrıntı, 1996)
Sefer (Can, 1993)
Aura (Can, 2005)
Terra Nostra - Bizim Toprak (Türkiye İş Bankası Yayınları 2005)
Kartal Koltuğu (Can, 2010)

kaynakça: vikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com