Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kimdir, koopmans, tjalling

Tjalling Koopmans Kimdir

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tjalling Koopmans Kimdir

Tjalling Charles Koopmans biografia

Tjalling Koopmans kimdir hakkında bilgi

Nobel İktisat Ödülü sahibi Tjalling C Koopmans 28 Ağustos 1910 yılında Holanda'da doğdu1975'de Nobel İktisat Ödülünü Leonid Kantoroviç ile ortaklaşa kazandı

Tjalling Koopmans'ın yaptığı ilk araştırma fen bilimi uzerinde Hartree-Fock teorisi üzerine oldu ve sonuç olarak kuantum kimya alanında gayet iyi bilinen Koopmans'in teoremi ile sonuçlandı Matematik iktisat alanında araştırmaları eylem analizi, üretim, maliyet ve fiyatlama için girdi ve çıktılar arasındaki bağlantılar ve bunların ekonomik etkinlik ve fiyatlar ile ilişkileri üzerinde oldu 1975 yılında Kantoroviç ile ortaklaşa kazandığı Nobel İktisat Ödülü kaynak dağılımı ve özellikle kaynakların optimal kullanılması teorisine yaptığı büyük katkılar nedeni ile verildi

17 yaşında iken Matematik eğitimi gören Tjalling Koopmans 1930 yılında teorik fizik bölümüne geçti 1933 yılında aynı şekilde matematik ve fizik okuduktan sonra iktisatçı olan Jan Tinberge ile tanışti ve onun hocalığı altında matematik iktisat okumak için Amsterdam'a gitti Koopmans matematik iktisat çalışmalari yanında istatistik ve ekonometri alanlarında da çalısmalar yaptı Özellikle 1935 sonbaharında Norveç'e gidip Ragnar Frisch yanında çalışmalardan çok etkilendi Tez hocası Leiden'e tayin olduğu için Koopmans üniversite master yüksek lisans diplomasını 1936'da Leiden Üniversitesinden aldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com