Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, kimdir, selim, sultan, yavuz

Yavuz Sultan Selim Kimdir Hayatı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yavuz Sultan Selim Kimdir Hayatı

Sultan Selim Han Hayatı

1 Selim Kimdir Hayatı

Osmanlı padişahlarında Yavuz Sultan Selim yani I Selim 10 Ekim 1470 tarihinde doğmuştur Selim, tahta babası II Bayezid'e karşı darbe yaparak çıkmıştır Şehzade Selim, tahta çıkmadan önce vali olarak Trabzon'da görev yapmıştır Yavuz Sultan Selim'e kızını vermiş olan Kırım Hanı Mengli Giray, ona askeri destek sağlayarak tahta geçmesine yardım etmiştir 1512'de tahta çıkan Sultan Selim, Eylül 1520'de Aslan Pençesi (Şirpençe) denilen bir çıban yüzünden henüz 49 yaşında iken 22 Eylül 1520 tarihinde vefat etmiştir Padişahlığı döneminde batıdan çok doğu coğrafyasına seferler düzenlemiştir Mısır üzerine yaptığı seferde kutsal emanetleri İstanbula getirmiştir İran ve şiiler üzerine yapmış olduğu seferlerden dolayı şia tarafından Yavuz (farsça kötü) lakabı ile anılmıştır Yavuz Sultan Selim hakkında bir çok saray efsanesi, menkıbe ve mucize olarak halk arasında yagınlaştırılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com