Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, kimdir, osman, yağmurdereli

Osman Yağmurdereli Kimdir Hayatı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osman Yağmurdereli Kimdir Hayatı

Osman Yağmurdereli Biyografisi

Osman Yağmurdereli Kimdir Kısaca

Osman Yağmurdereli 6 Şubat 1953 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi Demokrat Parti ve Adalet Partisi’nin kurucularından, 1(XII) dönem Trabzon Milletvekili Zeki Yağmurdereli’nin oğludur İlkokulu 3 sınıfa kadar Trabzon Kurtuluş İlkokulu'nda okudu Daha sonra ise Ankara Kavaklıdere İlkokulu'nda bitirdi Orta ve lise eğitimini ise Namık Kemal Lisesi Yenişehir Koleji'nde bitirdi Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü'nü bitirdikten sonra bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra, yorumcu sanatçı olarak sanat çalışmalarına başladı

Yapımcılığa 1988 yılında Yağmur Ajans'ı kurarak başladı Televizyon yapımcılığıyla birçok diziye imza attı 5 yıl üst üste Altın Kelebek En İyi Yapımcı Ödülü'nün sahibi oldu 1 Ağustos 2008 tarihinde bağırsak kanserinden dolayı vefat etmiştir Mezarı Aşiyan mezarlığı'ndadır

kaynak: vikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com