Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bill, clinton, hayatı

Bill Clinton Hayatı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bill Clinton Hayatı

Bill Clinton Kimdir Hayatı

Bill Clinton Biyografisi

Amerikanın 42 Başkanı olan Bill Clinton 19 Ağustos 1946 tarihinde Arizona eyaletine bağlı Hope kentinde dünyaya geldi1993 ile 2001 yılları arasında başkanlık görevini sürdürdü ABD Başkanı seçilmeden önce Arkansas'ın 50 ve 52 valisi olarak yaklaşık 12 yıl görev yaptı

Babası William Blythe'yi bir trafik kazasında kaybeden Bill Clinton 16 yaşında iken, annesi Virginia Blythe, Roger Clinton ile evlenince Clinton soyadını aldı 1968 yılında Georgetown Üniversitesi'ni bitiren Clinton, burslu olarak bir süre Oxford Üniversitesi'ne devam etti Bill Clinton 1973 yılında Yale Hukuk Fakültesi'ni bitirdi

1972 yılında ise George McGovern'in başkanlık kampanyası için çalışan Bill Clinton 1973-1976 yılları arasında Arkansas Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı daha sonra 1978 yılında Arkansas Eyaleti Başsavcısı seçildi 1978'de Bill Clinton ülkenin en genç valisi sıfatıyla Arkansas'a vali seçildi

1980 senesinde yeniden adaylığını koyduğu valiliğe seçilemeyen Clinton, 82, 84, 86 ve 90 yıllarında yeniden seçilerek Arkansas Valiliği yaptı

Bill Clinton 1975 yılında Hillary Rodham ile hayatını birleştirdi Chalsea adında bir kız çocuğu var

Bill Clinton şu anda kurucusu olduğu William J Clinton Foundation (William J Clinton Vakfı) başkanlığını yapmaktadır

Kaynak: vikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com