Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, johann, kimdir, pachelbel

Johann Pachelbel Kimdir, Hayatı

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Johann Pachelbel Kimdir, Hayatı

Johann Pachelbel hakkında bilgi

Johann Pachelbel Biyografisi

Johann Pachelbel 1 Eylül 1653 tarihinde Nuremberg'de dünyaya geldi Babası şarap tüccarı olan Pachelbel Altdorf ve Ratisbonne'da üniversite düzeyinde müzik eğitimi almıştır Ayrıca ünlü besteci Johann Kaspar Kerll'den müzik oğrencisi olmuştur Zamanının ünlü Alman bestecilerinden biri Pachelbel ünlü besteci Johann Sebastian Bach'ın müzik stiline de birçok etkide bulunmuştur

Barok çağın önemli eserlerinden olan "Canon" ile tanınan Johann Pachelbel 3 Mart 1706 tarihinde hayatını kaybetti

Başlıca eserleri şunlardır:

Musicalische Ergötzung 1691

Hexachordum Apollinis 1699

Canon Re majör 1680 civarı

kaynak: wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com