Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eerwin, kedisi, schrödinger

Eerwin Schrödinger Kedisi

Eski 11-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eerwin Schrödinger Kedi Deneyi

Schrödinger'in Kedisi, Erwin Schrödinger tarafından ortaya atılmış, kuantum fiziği ile ilgili olan ve hakkında birçok tartışma yapılmış düşünce deneyidir Genellikle kuantum mekaniği ve Kopenhag Yorumuyla ilgili bir paradoks olarak bilinir

Schrödinger Kedi Deneyi, 1935 yılında ortaya atılmıştır ve tamamen teorik bir deneydir Deney, Schrödinger'in Kopenhag Yorumunu ve genel olarak kuantum fiziğinde gördüğü bazı sorunları açıklamaktadır Deney, deneyin sonunda ölü ya da diri olabilecek hayali bir kediyle ilgilidir Ürünün ölü ya da diri olması, gözlemden önceki rastgele bir durumun sonucudur

Schrödinger'in Kedisi - Deney düzeneği, hem ölü hem diri kedi (solda)

Ancak deneyin paradoks olarak tanımlanmasının nedeni sonuç değil, gözlemlenmeyen deney aşamasıdır Önemli kısım, gözlem yapılmadan önce kutunun içinde neler olduğudur Kutu açılmadan, gözlem yapılmadan önce kedi ne durumdaydı Ölü müydü yoksa diri miydi? Kuantum fiziğine göre kedi hem ölü, hem diridir

Kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com